Najpoželjniji muškarci imaju ovu osobinu i ne, nema nikakve veze sa fizičkim izgledom

29.11.2022

11:57

0

Autor: Z.A.S.

Istraživanje je pokazalo da su muškarci koji imaju visok nivo samopouzdanja mnogo poželjniji u odnosu na zgodne tipove

Najpoželjniji muškarci imaju ovu osobinu i ne, nema nikakve veze sa fizičkim izgledom
Ilustracija - Copyright Pixabay

Sigurno vam se nekada dogodilo da ste naleteli na muškarca kome jednostavno niste mogli da odolite, a uopšte vam nije bilo jasno zbog čega. I tada ste se sigurno zapitali u čemu je stvar, pogotovo ako on nikako ne odgovara tipu muškarca koji će vas najpre privući.

Verovali ili ne, ali odgovor na ovo pitanje je u suštini izuzetno jednostavan. Naime, muškarci koji imaju visoko samopouzdanje, a sasvim prosečan izgled, ženama su mnogo privlačniji u odnosu na savršeno zgodne tipove.

Pixabay
 

Neobična studija, objavljena u časopisu “Psychological Science”, pokazala je da su muškarci koji se odlikuju sasvim prosečnim izgledom i visokim nivoom samopouzdanja mnogo poželjniji kod žena, za razliku od muškaraca izrazite fizičke privlačnosti.

U istraživanju je učestvovalo 96 muškaraca i 103 žene, a svako od učesnika je imao sastanak koji je trajao tri minuta.

Na osnovu razgovora i opšteg utiska sa drugim učesnikom, istraživači su dobili rezultate koji govore da su muškarci koji imaju više samopouzdanja ženama poželjniji.

Profimedia
 

Ovaj fenomen je objašnjava činjenicom da žene više preferiraju samouverene i dobroćudne muškarce, muškarce čiji fizički izgled nije nužno povezan s tipičnim standardima lepote.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike