Postoje čak tri vrste orgazma koje žene mogu da dožive, kažu naučnici

22.09.2022

19:48

0

Autor: D. R.

Talas, lavina ili vulkan

Postoje čak tri vrste orgazma koje žene mogu da dožive, kažu naučnici
Seks - Copyright Profimedia

Profesora sa Univerziteta Čarls u Pragu, Džejmsa Fausa zanimalo je da li su svi ženski orgazmi isti? Zbog toga je sa svojim timom je sproveo istraživanje među volonterkama koje su pristale da se kod kuće malo "poigraju" sa posebnim vibratorom "Lavicom", i to u periodu od nekoliko dana.

Vibrator je bio programiran tako da meri intenzitet njihovih kontrakcija u dnu karlice putem dva senzora koje su istraživači analizirali na daljinu. Zanimao ih je ritam i obrazac tih pokreta kod učesnica.

Beležili su kako izgleda vrhunac kod svake od njih, razvrstali su ih u kategorije i došli do zaključka da postoje tri vrste orgazma.

1. Talas

- Žene najčešće doživljavaju valoviti orgazam odnosno uzastopne kontrakcije napetosti i otpuštanja. Gotovo polovina ispitanica ovako je doživela vrhunac - pojasnio je profesor.

2. Lavina

- Druga najčešća vrsta orgazma je lavina. Žene koje su to doživele otkrile su mi da su osećale veću napetost u dnu karlice koja se smanjivala kako je počinjao orgazam - kazao je.

Profimedia
 

3. Vulkan

- Najmanje verojatan ishod, prema ovom istraživanju, je vrhunac koji nalikuje na vulkan. To znači da žene doživljavaju nižu napetost u dnu karlice koja kao da eksplodira nakon orgazma - objasnio je i dodao kako i dalje istražuje ovu temu.

- Sprovodimo dugoročnu studiju o ženama koje koriste "Lavicu" ne bismo li uspeli da uočimo kako se ti različiti obrasci subjektivno doživljavaju kao orgazmi, kao nivoi užitka, kao i odakle uglavnom dolazi stimulacija koja ih izaziva - rekao je.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike