Mama vam ovo nije rekla: Pet stvari o vođenju ljubavi koje morate da znate

23.01.2022

21:18

0

Pročitajte i usvojite ovo na vreme

Mama vam ovo nije rekla: Pet stvari o vođenju ljubavi koje morate da znate
Seks - Copyright Profimedia

Koliko god i šta god znali, nikada ne znate dovoljno.

To je slučaj i sa vođenjem ljubavi.

Nekim stvarima nas, jednostavno, ne uče.

I zato nije loše pročitati i usvojiti ih na vreme.

Ovih pet vam sigurno niko nije rekao:

Nije lako doći do orgazma (uvek)

Za većinu nas, razumevanje sopstvenog mehanizma zadovoljstva je pravi izazov. U filmovima, orgazam dolazi nakon kratkih milovanja ili čak poljubaca, ali u stvarnom životu to je čitav zadatak. Pored toga, velika većina devojaka ne može da postigne vrhunac samo od penetracije - to zahteva kvalitetnu predigru i dugotrajnu stimulaciju klitorisa. Kada bi svako od nas znao da ima pravo na orgazam neposredno pre seksa (od kunilingusa ili ručnog milovanja), život bi bio mnogo lakši.
Profimedia
 

Masturbacija
Masturbacija je normalna (štaviše, čak i divna). Šteta je što vam mama nije rekla sve prednosti samootkrivanja govoreći o menstruaciji, prvom seksu ili kontracepciji. Mnoge devojke se toga stide i smatraju to, maltene, smrtnim grehom, ne znajući čega se lišavaju, odbijajući samozadovoljavanje.

Sve o oralnom seksu
U glavama nastavnika biologije i ginekologa, seks je proces prodiranja penisa u vaginu, čija je svrha začeće deteta. Nije nam rečeno da možemo da uživamo ili da ga pružimo svom partneru bez rizika od trudnoće. Ipak, to je tako - govorimo o oralnom seksu, koji često ostaje „iza kulisa“ svih razgovora odraslih o intimnom životu.

Profimedia
 

Vaš orgazam je važan
Još jedna zabluda koja je uobičajena među našim bakama jeste da je seks proces koji treba „izdržati“ i sačekati dok muškarac ne doživi orgazam i zaspi. Nažalost, činjenicu da je vaše zadovoljstvo važno, morate da naučite sami - malo je verovatno da će vam mama reći više o tome.

Eksperimentisanje je ključ srećnog seksualnog života. Pored dobrog starlg misionarskog položaja, ima mnogo drugih, zanimljivijih i prijatnijih, ali o ovome nam niko ne govori. Niti to znači da je seks sa ugašenim svetlima relikt prošlosti, ili da je pokazivanje svog lepog tela pravi zločin.

Profimedia
 

Tipa nije briga za sve vaše „mane“

Celulit na butinama? Gaćice kao što je nosila vaša baka? Nekoliko dlaka? On svemu ovome ZAISTA ne pridaje nikakav značaj, sve dok mu sami ne kažete. Kada bi nam u adolescenciji majke govorile da ne treba da se zamaramo takvim kompleksima, bili bismo potpuno srećne žene. Istina, ni sada nije sve izgubljeno i sigurno možete da naučite da volite sebe čak i sa 30 godina!
Film "50 nijansi sive"/Profimedia
 

Seks je više od samog procesa začeća deteta. Ovo je način da pokažete svom partneru da volite, ojačate svoju vezu sa njim ili jednostavno doživite orgazam kada to poželite. Dostojni ste zadovoljstva, nemojte to sebi da uskratite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike