Jedna stvar ih odaje: Muškarci i žene koji su skloni prevari imaju ovakvu boju glasa

20.01.2022

15:43

0

Najnovija istraživanja pokazuju da češće varaju žene sa visokim, odnosno muškarci sa dubljim glasom

Jedna stvar ih odaje: Muškarci i žene koji su skloni prevari imaju ovakvu boju glasa
Seks - Copyright Profimedia

Najveći strah mnogih žena i muškaraca, kada su u pitanju veze, jeste da će doći do preljube od strane partnera.

Mnogi, upravo iz tog razloga, prate i najmanje znakove, odnosno, proveravaju sve što bi moglo da bude sumnjivo.

Isto tako, mnogi bi voleli da postoji način da, još pre ulaska u vezu, mogu da znaju da potencijalni partner ima sklonost ka prevari.

Sudeći prema najnovijim istraživanjima - postoji.

Naime, kanadski istraživači su došli do zaključka da su žene koje imaju visok i muškarci koji imaju dubok glas skloni prevari.

Žene su, pri odabiru partnera, sklone verovanju da će ih muškarac sa dubokim glasom lakše prevariti, dok muškarci veruju da žene sa visokim glasom češće varaju svoje partnere.

Profimedia
 

Ovo istraživanje, koje je objavljeno u časopisu "Evolutionary Psychology", zaključuje da smo s vremenom naučili kako da se zaštitimo i izbegnemo odabir partnera koji bi potencijalno mogao da nas prevari.

- Ono što smo saznali jeste da muškarci i žene koriste visinu glasa kao upozorenje na buduće prevare. Što je atraktivniji glas - visok za žene, nizak za muškarce - veće su šanse da će ta osoba varati -  objašnjava Žilijan O’Konor, vođa studije.

Profimedia
 

- Razlog zbog kojeg visina glasa utiče na percepciju prevare je najverovatnije povezanost između visine glasa, hormona i nevere - objašnjava Dejvid Fajnberg, asistent istraživanja, i dodajte da muškarci sa više testosterona imaju dublji glas, a žene sa više estrogena imaju visok.

Povećan nivo navedenih hormona je povezan sa problemom prevare, a istraživanja pokazuju da su neke osobe svesne te činjenice i moguće je da koriste ovu tehniku u traženju idealnog partnera.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike