Frizerka iz Londona otkrila nekoliko tajni kako da vam kosa izgleda lepše

25.09.2021

15:50

0

A za negu ne koristi hrpu različitih preparata

Frizerka iz Londona otkrila nekoliko tajni kako da vam kosa izgleda lepše
Copyright Pexels

Frizerka iz Londona Luis Galvin otkrila je kako ona neguje svoju kosu. Posebno je naglasila da i kod preparata za kosu važi pravilo "manje je više". 

Kosu nikad ne šamponira dva puta

- Nitko ne bi trebalo da šamponira kosu dva puta i tako svaki dan. Naime, time se preterano aktiviraju lojne žlezde, a onda vam kosa postaje masnija dok se u isto vreme uklanjaju sva prirodna ulja s temena. Jedno šamponiranje je dovoljno ako kosu perete redovno - pojasnila je.

- Ali, ako imate sjajnu, gustu kosu koju je potrebno oprati samo dva puta nedeljno, onda vam definitivno treba dva šamponiranja: jednom da zaista izbacite većinu masnoće, a drugi put da kosu pravilno operete - dodala je.

 

 

Regenerator odmah napola ispere

- Čini se da ovo niko ne razume. Dakle, stavite regenerator na kosu, napola isperite, jer se tako proizvod ravnomernije rasporedi, a zatim kosu počešljajte prstima od vrhova prema korenu. Zapamtite, vaši prsti su uvek nežniji od četke - kaže.

- Ovo je posebno važan savet za ljude koji imaju dugu kosu i za žene koje su u menopauzi, jer im je kosa sklonija oštećenjima - dodala je.

Nikad ne farba obojeni deo kose

Luis Galvin tako čuva vlasi od preteranog isušivanja i oštećivanja. Napominje kako mnogi frizeri nepotrebno nanose boju od korena do vrha ili se stara i nova boja preklapaju po nekoliko centimetara.

Pixabay
 

- Morali biste kao potrošač biti malo svesniji, u koji god salon otišli. Pogledajte kako vam frizer farba kosu, pazite da to ne radi traljavo ili vam ne stavlja boju preko boje. Ukoliko treba pofarbati samo izrastak, neka bude tako, samo izrastak. To čini veliku razliku - savetovala je. 

Nikad ne češlja kosu od korena

Ona s češljanjem krene od vrhova pa se polako penje prema korenu kose.

- Sve one četke poput "Tangle Teezera" i slične su dobre, ako ljudi znaju da ih pravilno koristite, ali većina to ne zna. Većina uzme četku i krene od korena. Iako, to može da ide glatko, ali kad kasnije pogledate četku, vidjećete mnoštvo vlasi na njoj. Uvek krećite od vrhova pa kosu polako češljajte prema korenu - kaže frizerka.

Ne koristi proizvode sa silikonom

- Ne volim silikon i nemam ga ni u jednom od svojih proizvoda. Po meni silikon se samo bespotrebno nagomilava na kosi, a tad morate potrošiti više šampona da biste uspeli da operete sav taj silikon - kaže frizerka.

Napominje da je lako prepoznati silikon u sastavu proizvoda.

- Silikon je sve što završava s "on", dakle to su: dimetikon, simetikon, silikon itd. Silikon se može staviti u bilo koju vrstu proizvoda za kosu, ali po meni je opravdano samo u proizvodima za stilizovanje namenjenim jako kovrdžavoj kosi - pojasnila je.

Pexels
 

- Ali, iako imate takvu vrstu kose, nemate potrebu za silikonom baš u svemu: u šamponu, regeneratoru, maskama i proizvodima za oblikovanje - dodala je.

Ne kupuje više od četiri proizvoda nikad

- Nema potrebe da kupujete hiljadu proizvoda za kosu. Potrebni su vam dobar šampon, dobar regenerator, dobro pakovanje kad želite nešto intenzivnije za negu, i na kraju proizvod za oblikovanje, ako ga koristite - rekla je, a prenosi "The Sun".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike