Osam stvari koje rade azijske žene kako bi zadržale mladalački izgled

21.09.2021

10:40 >> 12:30

0

Saveti i trikovi

Osam stvari koje rade azijske žene kako bi zadržale mladalački izgled
Copyright Pexels

Od Južne Koreje do Tajlanda, Azijci imaju svoje metode kako da izgledaju mlado. Njihova motivacija i doslednost igraju važnu ulogu u održavanju lepog izgleda, čak i sa 50 godina.

Na ovoj listi su saveti za koje verujemo da vam mogu pomoći da graciozno starite.

Pročitajte još

1. Koristite vodu od pirinča

Pirinčana voda je poznati sastojak mnogih japanskih i korejskih proizvoda za negu kože, a studija je pokazala da pirinčana voda ima svojstva koja deluju protiv starenja i posvetljuje vašu kožu. Možete isprobati proizvode za negu kože sa pirinčanom vodom ili ih jednostavno napraviti kod kuće. Njome možete oprati lice pre čišćenja ili ga koristiti kao podlogu za hidrataciju kože.

Pixabay

Pirinčana voda se takođe može koristiti za omekšavanje i sjaj kose. Važno je koristiti čistu vodu od pirinča jer ne želite nečistoće na koži ili kosi.

2. Dvaput očistite lice

Dvostruko čišćenje omiljena je tehnika u Koreji i Japanu jer osigurava da vaše lice bude očišćeno od nečistoća i prljavštine koje nastaju nakon celodnevnog nošenja šminke i kreme za sunčanje. Prvo sredstvo za čišćenje obično je sredstvo za čišćenje na bazi ulja jer sredstva za čišćenje pomažu u smirivanju lica dok se oslobađate od neželjenih i masnih materija iz pora.

Drugo sredstvo za čišćenje je vaše uobičajeno sredstvo za čišćenje na vodenoj osnovi koje dodatno uklanja preostale tragove nečistoće. Ovo olakšava drugim proizvodima za negu kože da prodru u vašu kožu, ali i omekšava teksturu vaše kože.

Pixabay

3. Koristite proizvode sa mucinom puža

Upotreba mucina od puževa (aktivni protein dobijen iz sluzi puža) datira još iz antičke Grčke i u upotrebi je do današnjih dana. Mucin od puža popularno se koristi u azijskim proizvodima za negu kože zbog složene mešavine hijaluronske i glikolne kiseline koje su dobre za kožu.

Mucin takođe sadrži cink koji smiruje iritaciju kože, mešavina ovih sastojaka čini vašu kožu lepšom i sjajnijom.

4. Isprobajte korejski piling za telo

Korejski piling za telo razlikuje se od konvencionalnog pilinga za telo, jer umesto da koristite samo gole ruke i gel za piling, potrebne su vam rukavice sa teksturom nalik šmirgla-papiru kako biste uklonili višak mrtvih ćelija kože sa svog tela.

Može biti bolno u zavisnosti od vaše tolerancije na bol. Ali, podmlađuje i čini vašu kožu mekšom, zajedno sa upotrebom losiona za telo za vlaženje kože.

5. Popijte čaj od limunske trave

Limunska trava se široko koristi u azijskoj, a posebno u tajlandskoj kuhinji. Njegov opojni miris ima mnoštvo prednosti. Čaj od limunske trave je odličan detoksikator za vaše telo i može pospešiti bolju probavu. Takođe bi mogao pomoći u smanjenju menstrualnih grčeva i nadutosti.

Profimedia

Zdrava ishrana je od suštinskog značaja za promociju blistave kože, a čaj od limunske trave je hranljiv napitak koji možete dodati svojoj ishrani.

6. Nanesite ricinusovo ulje na kosu i kožu

Čisto ricinusovo ulje pomaže u zaključavanju vlage u suvoj i oštećenoj kosi, čineći kosu mekšom. Takođe, može pomoći kod problema s peruti i to tako što ćete masirati ulje po temenu. Nanošenje ricinusovog ulja na trepavice takođe može doprineti produženju trepavica.

Kao ulje za lice, ricinusovo ulje podstiče hidrataciju i zateže kožu. Ima antioksidante koji sprečavaju brzo pojavljivanje bora.

7. Masaža lica valjkom od žada/gua sha

Gua sha ili žad valjci danas sve više rastu u svetu i vredni su svakog dinara. Poreklom iz Kine, gua sha se tradicionalno koristi na telu za ublažavanje bolova u mišićima, hroničnog bola i smanjenje upale nakon nanošenja ulja za masažu.

Pexels

Međutim, koristeći blažu silu, to se može učiniti na licu radi poboljšanja cirkulacije krvi. Time se smanjuju otekline i oslobađa napetost mišića s lica.

8. Dodajte maske u svoju rutinu za negu kože

Jedan od najboljih načina za negu kože je upotreba zaštitnih maski, a posebno maski sa sastojcima protiv starenja koji pomažu u stvaranju kolagena. Praktični su za upotrebu i imaju mnoge prednosti, uključujući posvetljivanje kože. Savršeni su kada je u pitanju smanjenje finih linija i bora.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike