Kako bi najveće ikone stila izgledale po današnjim standardima lepote

19.01.2021

10:40 >> 11:34

0

Autor: Z. A.

Nešto tu ne bi štimalo

Kako bi najveće ikone stila izgledale po današnjim standardima lepote
Copyright Profimedia

Iako je lepota žene bezvremena kategorija, svako vreme ima svoje standarde lepote. Nov milenijum doneo nam je sve više interesovanja za filerima i botokosom, a uvećavanje usana i zatezanje očnih kapaka postalo je skoro normalno. Slika lepote odraz je modernog doba, ogledalo savremenog društva opsednutog lažnim slikama naših „savršenih života“ u kojem ima mesta za isto tako savršenim licima.

Sve to navelo je jednog umetnika da se zapita kako bi nekadašnje ikone stila, najlepše žene u istoriji izgledale prema današnjim standardima lepote i to je svia prikazao na Instagramu.

Umetnik Met Mejtlend iskoristio je tu mrežu na najbolji način i zadržao se na istinskim zvezdama koje su obeležile zlatno doba Holivuda, ženama koje i dan-danas važe za ikone stila, harizme i seksepila, kao što su Marilin Monro, Odri Hepbern, princeza Dajana, Liz Tejlor i Grejs Keli, pokušao je da prikaže kako bi izgledale s uvećanim usnama, po današnjim standardima lepote.

Mejtlend nije želeo da kritikuje fenomen savremenog doba već da ga prikaže na svoj način.

– Uvek sam bio fasciniran ljudima koji lepotu pomeraju do ekstrema. Jedan od mojih idola Majkl Džekson istražio je ideju o transformaciji jako rano u svojoj karijeri. Kozmetički pristup lepoti ranije je bio ograničen za zvezde i ultrabogataše, a danas je postao dostupniji. Gde god pogledaš, nailaziš dokaze o tim savremenim idealima lepote. Novo normalno možeš da vidiš širom sveta. Zato sam počeo da razmišljam o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvezda u istoriji, prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove – rekao je ovaj umetnik.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike