Topao zimski trend: Zadimljeni pogled boje bakra

03.12.2020

17:15 >> 13:31

0

Autor: Z. A.

Dramatična šminka koju možete nositi i tokom dana

Topao zimski trend: Zadimljeni pogled boje bakra
Copyright Instagram: nyxcosmetics_serbia

Poslednjih godina, klasičan crni smokey eyes obogaćen je brojnim inovacijama. Zadimljeni pogled već neko vreme postiže se pomoću neutralnih koralnih tonova, plave, zelene, ali i dvobojnih kombinacija poput braon i zlatne ili braon i crvene. Ove zime jedna od najpopularnijih tehnika šminkanja dobila je jednu sasvim novu i raskošniju verziju – smokey eyes boje bakra!

Baš tako, bakarna postaje nova crna kada je reč o bojama za smokey ove zime.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Večna inspiracija: Frizure slavnih dama čije fotografije žene i danas nose kod frizera

Bez obzira na to da li spadate u grupu makeup minimalista ili volite jaku, upadljivu šminku i intenzivne boje, ovaj trend sigurno će vam se dopasti u mesecima koji slede!
Za početak, akcenat je na očima i kreiranju zavodljivog pogleda jer bi na donjem delu lica  trebalo nositi masku.

Moderna zamena za klasiku

Budući da tamne senke kao osnova klasičnog zadimljenog pogleda mogu biti previše intenzivne za svaki dan, ovaj uzbudljivi smokey look koristi mekše, toplije i sjajnije tonove, a učiniće da oči zasijaju kao nikad pre i zato se slobodno može reći da je bakarna na kapcima siguran iskorak iz monotonije!

Smokey eye boje bakra pristaje svima

Energija bakra je zapanjujuća, pa u zavisnosti od izabrane nijanse, šimera i intenziteta, ova boja na kapcima može biti jednako nosiva i atraktivna i za dan i za veče. Ipak, njena najveća moć leži u činjenici da laska apsolutno svim tonovima kože!

Kako uklopiti ostatak šminke sa ovim makeup trendom

Pre nego što isprobate bakarnu paletu, znajte da su oči u prvom planu i da se upravo zbog toga ključ uspeha krije u jednostavnosti tena i usana. Koristite tečni puder za srednju pokrivenost kako bi lice imalo zdrav i prirodan izgled, a potom puderom u prahu blago matirajte T-zonu. Tako ćete izbeći eventualno prosijavanje centralnog i ujedno najmasnijeg dela lica, a ostavićete sasvim dovoljno prostora da ostatak kože deluje sveže i rosno. Na usne stavite ruž neutralne boje.

Kako da postignete zadimljeni pogled

Ako nemate previše iskustva u šminkanju, smokey eyes za početnike u ovom slučaju podrazumeva da na kapak prvo nanesete šimerastu belu senku i to od linije trepavica pa sve do donje ivice obrva. Posle nje, bakarnu aplicirajte samo na kapak, a ukoliko želite da dodate i malo drame, četkicom dodajte smeđu senku tačno na pregib kapka (kapućino ili čokolada su odličan izbor tonova).
Na kraju, da biste izbalansirali ceo look, malo bakarne nanesite i na donji kapak, izvucite liniju (i/ili krilo) crnim ajlajnerom ili ajlajnerom u boji bakra i sve to zaokružite izdašnim slojem maskare.

Mnogo prostora za eksperimentisanje

Osim što je veoma efektan, smokey eyes boje bakra ostavlja mnogo prostora za eksperimentisanje. S obzirom na to da su senke u ovim tonovima popularne poslednjih godina, postoji čitav niz paleta sa kojima možeš postići veoma zapažen look, kao i ajlajner u boji bakra, kojim se možete još više istaći u masi.

Odličan za devojke sa plavim očima

Iako se savršeno uklapa sa svakim tenom i bojom očiju, bakar može biti posebna poslastica za plavooke devojke jer obezbeđuje kontrast i pogledu daje neophodnu dozu topline i razigranosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: make-up.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike