Seda kosa, bez šminke i frizure na crvenom tepihu: Dame koje ruše holivudske standarde lepote

26.04.2021

14:20 >> 12:25

0

Među pripadnicima jačeg pola izdvojio se muzičar koji je na dodelu stigao u zlatnim kroksicama

Seda kosa, bez šminke i frizure na crvenom tepihu: Dame koje ruše holivudske standarde lepote
Copyright Profimedia

Dodela filmskih nagrada “Oskar” oduvek je bio sinonim za glamur i svečane toalete. A na sinoćnjoj 93. dodeli pojavili su se neki ljudi koji su se svesno oglušili o ovaj “dress code”.

Tako nikome nije promaklo da su rediteljka i zvezda filma “Nomadland” došle u potpuno opuštenim izdanjima.

Fransis Mekdormand (63), koja je osvojila nagradu za najbolju glumicu, na dodeli se pojavila u jednostavnoj crnoj haljini dugih rukava i sandalama ravnih potpetica. I dok se većina slavnih dama pre “Oskara” družila sa šminkerima i frizerima kako bi na crveni tepih došetale s vrhunskim make-upom i frizurama, Fransis je to uradila bez frizure i bez trunke šminke.

Ipak, za sve one koji prate njen rad i karijeru ovo nije iznenađenje. Ona je 2019. godine, prilikom osvajanja Oskara za glumu u filmu “Tri plakata van grada”, sve iznenadila svojom odevnom kombinacijom u kojoj je haljinu modne kuće “Valentino” spojila sa žutim natikačama brenda “Birkenstock”.

Za šminku nije marila ni redateljka Kloe Zao, koja se takođe pojavila na dodeli bez trunke make-upa i s vrlo ležernom frizurom. I dok su visoke potpetice “must have” na crvenom tepihu, Zao je uz ležernu dugu haljinu brenda “Hermes” obula bele patike.

Profimedia

I supruga glumca Riza Ahmeda, koji je bio nominovan za film “The Sound of Metal”, pokazala je da neguje potpuno prirodan izgled. Spisateljica Fatima Mirze nije skrivala sede vlasi.

Profimedia

A da nisu samo dame te koje prkose holivudskim standardima pokazao je muzičar Questlove koji je bio zadužen za muzičku podlogu tokom dodele “Oskara.” On je uz klasično crno odelo i odgovarajuću zaštitnu masku za lice, za šetnju crvenim tepihom odabrao “kroksice”. Američki brend gumenih natikača češći je izbor za plažu nego za svečane događaje.

Da bi celom izdanju podario dozu glamura, odlučio se za svetlucavi model pozlaćen sprejom u boji prestižne statue. Ne čudi što su mnogi s čuđenjem gledali u Questlovove noge.

Profimedia

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike