Novi suludi TikTok trend - depilacija šmirglom: Radi, ali je bolje da preskočite

13.07.2021

17:19 >> 18:07

0

Šta sve ljudima neće pasti na pamet da probaju

Novi suludi TikTok trend - depilacija šmirglom: Radi, ali je bolje da preskočite
Copyright Printscreen/TikTok

Za svaki problem TikTok ima rešenje, a da ne govorimo o tome kakvi se sve bjuti trikovi tamo mogu pronaći.

Tako možete povećati usne trljanjem istih čili papričicama, osenčiti lice uz pomoć ukosnice ili naneti rumenilo preko kašike. Ni razne vrste depilacija nisu izostale, a ova je suluda i pomalo zabrinjavajuća.

Naime, nekome je palo na pamet, a primilo se kod miliona korisnika, da isproba depilaciju šmirgl papirom.

pročitajte još

Dovoljno je da unesete ključne reči i brzo ćete na TikToku pronaći neki video u kojem neka devojka agresivno noge i ruke trlja šmirgl papirom.

Iako ovaj metod deluje, pitanje je koliko je to dobro i preporučljivo.

– Da, taj trik je u trendu jer deluje u uklanjanju dlačica, ali da li bih ga ikad preporučila? Apsolutno ne! – rekla je dermatološkinja Vitni Bov za Mind Body Green.

@drwhitneybowe##duet with @hununga ##thatboweglow ##sandpaper ##shaving ##legs ##waxing ##dermatologist ##skincare ##beautyhack♬ original sound – Danger

Brusni papir naime deluje tako što guli dlačice i kožu, a  dr Bov napominje da njegovim trljanjem o kožu radite tri stvari koje ne želite:

1. Oslobađanje histamina iz kože

On je deo normalnog imunološkog sistema kože, pa kad dodirnemo nešto na šta smo alergični, koža oslobađa histamine mastocite, nakon čega se javlja svrab.

2. Ugrožavanje kožne barijere

Brusni papir oštećuje kožnu barijeru (sposobnost da deluje kao živi štit) i povećava nešto što se naziva transepidermalni gubitak vode, što znači da će koža biti nezdravo suva.

3. Povećavanje šansi za hiperpigmentaciju

Tamne mrlje mogu da se pojave na bilo kom delu tela, a intenzivna trauma kakva nastaje struganjem kože takođe, uzrokuje hiperpigmentaciju jer se tako podstiču ćelije da luče što više pigmenata, objašnjava doktorka.

– To što nešto deluje nije dovoljan razlog da se i primenjuje na sopstvenoj koži – rekla je dr Bov u svom TikTok videu i naglasila – Ako želite da uklonite dlake s tela, bolje je da se držite brijanja i depilacije.

pročitajte još

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike