Svi je koriste, retko ko čisti: Najprljavija stvar u ženskoj torbici

23.10.2020

09:11 >> 09:28

0

Može ozbiljno uticati na zdravlje kože

Svi je koriste, retko ko čisti: Najprljavija stvar u ženskoj torbici
Copyright Pixabay
Ženska kozmetička torba obično mnogo košta i u njoj se nalaze brojne stvarčice potrebne dami. Kozmetičkim preparatima prolazi rok, a pojedine koje diramo svakodnevno leglo su prljavštine. Možda će vas iznenaditi koji su od njih najprljaviji.
Kako prenosi Daily Mail, pinceta je najprljavija stvar koja se može pronaći u torbici za šminku, a maskara i tuš za oči koriste se mnogo duže nego što je to preporučeno – čak devet meseci.
U istraživanju koje je sprovela modna internet stranica PrettyLittleThing, skoro 20 odsto ispitanika izjavilo je kako nikada nije čistilo svoje pincete. Zarezači za olovke drže visoko drugo mesto najprljavijih proizvoda torbice za šminku, a same torbice su na trećem mestu sa 16,6 odsto ispitanika koji ih nikada nisu očistili.
I tu nije kraj. Slede uvijači trepavica, četkice za nanošenje šminke, a čak 10 odsto ispitanika priznaje da ih ne čisti nikada. Amy Simons, stručnjak za Odnose s javnošću, ističe kako bi više pažnje trebalo obratiti na higijenu naših proizvoda za šminkanje. Takođe, upozorava, da nepravilna higijena može dovesti do problema s aknama i mitiserima.

Pixabay

Zbog zdravlja kože redovno čistite vaše proizvode za šminkanje, kao i torbice u kojoj ih držite. Neredovito čišćenje kozmetike, pogotovo četkica, dovodi do povećanja bakterija koje mogu nadražiti vašu kožu, uzrokovati mrlje na licu i uticati na nanošenje proizvoda na lice.
Trebalo bi svoju torbicu čistiti i održavati na nedeljnom nivou.
Saznaj više:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Večernji.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike