"Konačno kod kuće": Ikea se oprostila od Angele Merkel

09.12.2021

11:40

0

Švedska kompanija uzburkala je društvene mreže zbog načina na koji se oprostila od bivše kancelarke Merkel

"Konačno kod kuće": Ikea se oprostila od Angele Merkel
ikea - Copyright Printscreen/Instagram, IKEA_Deutschland

Kako je juče Olaf Šolc zvanično proglašen naslednikom Angele Merkel na poziciji nemačkog državnog kancelara, mnogi su odlučili da se oproste od političarke, u čemu je, očigledno, najzapaženija bila Ikea.

Kako bi obeležila njen odlazak, Ikea je kancelarki odala počast štampanom reklamom koja se juče pojavila u dva nemačka dnevna lista, "Suddeutsche Zeitung" i "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Na reklami se vidi žena, iz profila, koja neodoljivo podseća na bivšu kancelarku, udobno smeštenu u fotelji dok drži ruke preklopljene - što je Angelina prepoznatljiva poza. Kompanija je vodila računa o svakom detalju, te je tako i stajling dame iz reklame svojstven bivšoj kancelarki.

"Konačno kod kuće" piše u oglasu koji aludira na Angelinu penziju, a čini se da su Ikeini dizajneri smatrali da je političarki nakon 16 godina rada konačno potreban odmor, u miru njenog doma. Prirodno, u njihovoj fotelji.

Kreativni tim švedske kompanije inspiraciju je verovatno pronašao u izjavi Angele Merkel da će nakon odlaska u penziju "za početak malo da odspava".

Ikeina reklama se ubrzo nakon objavljivanja u štampi proširila društvenim mrežama, ljudima se uglavnom dopada, a korisnici u komentarima ističu da političarku lako mogu da zamisle kako izgovara upravo reči iz oglasa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike