Želite da ostavite dobar utisak: Proverite šta gosti prvo pogledaju u vašem domu

06.10.2021

11:45

1

Svoj dom opremamo tako da nama bude prijatno u svakoj njegovoj prostoriji, ali želimo da i prijateljima stvorimo lepu atmosferu kada ih ugostimo, stoga nije na odmet da znamo šta je to što im privlači najviše pažnje

Želite da ostavite dobar utisak: Proverite šta gosti prvo pogledaju u vašem domu
pexels-max-vakhtbovych-7173667 - Copyright Pexels

Iako ne bi trebalo da se previše opterećujete pripremama za goste, možda će vas ipak zanimati rezultati analize onoga što ti gosti prvo primete kada dođu u vaš dom.

Stručnjaci sa stranice confused.com analizirali su jedinstvene podatke dobijene korišćenjem tehnologije koja prati naše oči kako bi identifikovali tačna područja, komade nameštaja i dekoracije koje ljudima privlače najviše pažnje u svakoj prostoriji.

Pexels
 

Ako vam je stalo do toga da impresionirate goste sa svakim detaljem, možda će vas zanimati šta su otkrili, odnosno na koja područja bi trebalo da se usresredite, a kojim delovima doma ne treba posvećivati previše pažnje.

U sklopu istraživanja učesnicima su pokazane fotografije različitih prostorija u domu. Korišćenjem posebnog softvera za praćenje očiju zabeležen je ukupan broj pogleda upućenih prema različitim elementima prostorije, poput podova, prozora ili umetničkih dela.

Kuhinja

Istraživanje je pokazalo da u kuhinji najviše pažnje privlači pod. Drugo mesto, barem po broju pogleda, osvojili su kuhinjski ormarići, a slede ih radne ploče. Dakle, ako želite da oduševite goste vašom kuhinjom možda čišćenje poda pomogne.

Pexels
 

Dnevna soba

U dnevnoj sobi najviše pažnje privlače mekani dekori i ključni komadi nameštaja. Stočići, tepisi i ukrasni jastuci privukli su najviše pogleda. I dok su jastuci zauzeli treće mesto po broju pogleda čini se da su zadržali pažnju učesnika duže od ostalih elemenata u dnevnoj sobi. Iznenađujuće, televizor nije privukao previše pažnje, kao ni umetničke slike na zidovima. Njih su ljudi najmanje gledali.

Kupatilo

Velika je verovatnoća da će tokom poseta gosti barem jednom otići u kupatilo. Tamo će im, barem prema rezultatima ovog istraživanja, najviše pažnje privući ogledalo. Drugo mesto po broju pogleda zauzeli su ormarići ispod umivaonika, a treće sam umivaonik.

Pexels
 

Spavaća soba

I na kraju, za slučaj da će gosti kod vas prenoćiti, dobro je znati da će su spavaćoj sobi najviše pažnje obratiti na posteljinu, odnosno krevet, zatim će baciti pogled na komodu, a onda na prozore i ukrasne jastuke, ako ih imate.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike