Biljka koju treba da ima svako: Privlači novac i dobru energiju!

15.01.2021

18:20 >> 16:00

0

Autor: Z. A.

Ukrasite dom ovom moćnom biljčicom

Biljka koju treba da ima svako: Privlači novac i dobru energiju!
Copyright Pexels/ Karolina Kot

Prema starim verovanjima, Pilea peperomioides, zimzelena biljka poreklom iz južne Kine, može doneti finansijsku sreću, zbog čega joj je jedan od naziva kineski dolar ili kenesko drvo para. Ova izdržljiva biljka naziva se i biljka misionara jer ju je četrdesetih godina prošlog veka norveški misionar Agnar Espegren iz Kine doneo u Norvešku, a uskoro se proširila i u druge skandinavske i evropske zemlje. Njeno latinsko ime Pilea dolazi od grčke reči „pilos“, što označava predmet napravljen od filca.

Za ovu biljku veruje se da najbolje čisti dom od negativne energije, donosi bolje raspoloženje i blagostanje u domu, zato se i smatra savršenim poklonom!

Kineski dolar je sobna biljka koja raste sporo i naraste do 30 centimetara. Izgleda kao nežna biljka, ali zapravo je vrlo otporna i laka za negu. Na duguljastim granama koje izgledaju kao da se ljušte stvaraju se mnogobrojni tamnozeleni okrugli listovi. Na proleće i leto možete je držati napolju, ali s početkom jeseni potrebno ju je uneti unutra jer će niske temperature teško preživeti.

možda će vas i ovo zanimati

Za ovu biljku dobro je da ima što više svetlosti, ali nikako ne sme biti na direktnom suncu. Ta zimzelena biljka može se razmnožavati semenom, ali najlakše se razmnožava reznicama. Drvene stabljike se odrežu i stave u vodu dok ne puste duže korenje. Tada se presade u nove tegle s kompostnom zemljom i rupicama jer se zemlja između zalevanja mora osušiti.

Pexels

Kada je toplo biljku slobodno zalivajte često kako joj se listovi ne bi obesili, iako dobro podnosi i tvrdu i suvu zemlju.

Kineski dolar najbolje uspeva na mestu s polusenkom, dobro je da ima više svetlosti ali nikako direktno sunce. Zahvalna je i zato što je ne napadaju štetočine ni bolesti.

Po nekim istočnjačkim verovanjima, jedan od najpoznatijih iscelitelja negativne energije u domu su biljke – i to uglavnom bujne zelene biljke koje ne donose samo pozitivne vibracije za dobro raspoloženje ukućana već i bogatstvo.

Upravo se za kineski dolar veruje da naročito privlači energiju bogatstva i blagostanja, te da će ukućanima doneti više novca. Zato se ovakve biljke u nekim azijskim zemljama čak prenose kao najvredniji i najdragoceniji pokloni iz generacije u generaciju.

čitajte i

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike