Koliko često perete pidžamu? Pazite, da ne rizikujete zdravlje!

25.03.2021

19:20 >> 18:52

0

Proverite šta kažu stručnjaci koliko često je poželjno

Koliko često perete pidžamu? Pazite, da ne rizikujete zdravlje!
Copyright Pixabay

Svaka odeća se različito prlja i peremo je različitom dinamikom. Tako majice najčešće peremo nakon nekoliko nošenja, farmerice posle nekoliko nedelja, donji veš i čarape nakon jednog… A koliko često perete odeću za spavanje?

Stručnjaci za firme za hemijsko čišćenje “IceWear” kažu da bi to trebalo da radimo na svaka tri, četiri dana. Možda zvuči previše, ali kada se uzme u obzir da naše telo izbaci između 30 i 40 hiljada ćelija kože na sat, onda je jasno koliko su prljave.

-Pidžame su jedina intimna odeća koju nosimo više dana zaredom, a mnogi pidžamu oblače direktno na kožu, bez donjeg rublja. Zbog te navike vaša pidžama tokom šest do osam sati sna postaje pravo leglo bakterija i drugih mikroba – objasnili su.

Pixabay

Pidžame i spavaćice su leglo bakterija, mikroba, glivica i drugih opasnih čestica koje su vidljive samo pod mikroskopom. Ako dođu u kontakt sa “živom ranom”, mogu da izazovu ozbljinije zdravstvene tegobe, ili čak i da uzrokuju neke bolesti, akne i druge problema s kožom.

Stručnjaci, takođe, napominju i da su pravila drugačija ukoliko se tuširate svaki put pred spavanje – onda možete da produžite vreme između pranja pidžami i spavaćica na pet do sedam dana.

Osobe koje se pojačano znoje, trebalo bi pak da ih menjaju svakodnevno ili na dva dana, napominju, a prenosi Mirror.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike