Vratite sjaj belim patikama: Probajte jedan od ovih sjajnih načina čišćenja

05.04.2021

11:20 >> 12:23

0

Neka vaša omiljena prolećna obuća zablista

Vratite sjaj belim patikama: Probajte jedan od ovih sjajnih načina čišćenja
Copyright Unsplash/Michal Kubalczyk

Mnogima su bele patike omiljeni deo prolećnih modnih kombinacija. Bez obzira koliko brinete o njima, većina ih na kraju ostanu prljave i uništene.

Zbog toga koristimo različite jednostavne, a efikasne metode kako bismo ih očistili, a uz pomoć ovih proizvoda to možete lako učiniti, piše Bright Side.

Predstavljamo vam nekoliko najefikasnijih metoda za čišćenje:

Soda bikarbona i alkoholno sirće

Započnite mešanjem jedne kašike sirćeta, jedne kašike sode bikarbone i jedne kašike vruće vode. Dobićete neku vrstu paste koju bi trebalo da nanesete na patike pomoću četke ili stare četkice za zube. Lagano protrljajte cele patike. Pustite da pasta odstoji najmanje 3 ili 4 sata na suncu, a zatim je uklonite.

Gruba so i mleko

Treba da pomešate pola šoljice krupne soli sa 1 litrom mleka. Patike morate držati u ovoj smesi za izbeljivanje najmanje 3 sata. Nakon tog vremena možete ih trljati četkom kako biste uklonili mrlje koje su još tamo. Zatim ih dobro isperite vodom i pustite da se osuše na otvorenom.

Pasta za zube

Dobar trik za vraćanje bele boje patikama je upotreba paste za zube. Starom četkicom za zube i pastom trljajte patike dok ponovno ne pobele. Pustite da pasta odstoji oko 15 minuta, a zatim operite vlažnom krpom.

So

Započnite trljanjem patika suvom četkom, kako iznutra tako i spolja, kako biste uklonili višak nečistoće koja bi se mogla zalepiti za tkaninu. Zatim ih trljajte s najmanje 150 grama grube soli i pustite da so odstoji na njima barem jedan sat. Nakon tog vremena operite ih hladnom vodom i tečnim sapunom kako biste uklonili nečistoće i so.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike