Plaća 16 dadilja i želi 100 dece: Kristina ima 23 godine i 21 dete, a rodila je samo prvo

05.06.2021

17:19 >> 17:40

0

Autor: Z. A.

Troškovi su ogromni, a oni mnogoljudna srećna porodica

Plaća 16 dadilja i želi 100 dece: Kristina ima 23 godine i 21 dete, a rodila je samo prvo
Copyright Instagram: batumi_mama

Pre više od godinu dana Kristina Ozturk (23) iz Batumija u Džordžiji bila je mama jednog deteta, a sada odgaja 20 beba, koja su sve njena biološka deca

Ona i njen suprug milioner Galip (57) platili su 160.000 evra surogat majkama za bebe tokom protekle godine i dva meseca. Sada troše skoro 80.000 evra godišnje na 16 dadilja koje žive s njima u kući i koje se danonoćno brinu za decu.

Mama koja ima 21 dete ne isključuje mogućnost da ima još dece, a čak je i rekla da bi volela da ih ima oko 100.

Kristina koja je poreklom iz Rusije, supruga Galipa upoznala je kad je posetila Batumi na prvom putovanju u inostranstvo. Tada je već bila mama Viktoriji, kojoj je sada šest godina, a svoju prvu bebu dočekali su uz pomoć surogat majke, dečačića zvanog Mustafa, u martu prošle godine.

– O ovome sam sanjala od detinjstva. Moj suprug je takođe sanjao o velikoj, srećnoj porodici. Tako smo nakon što smo se upoznali počeli da sprovodimo svoj san u delo. Ceo nam se život promenio. Naša klinika za surogat majčinstvo je zadivljena, ali i srećna što nam pomaže da ostvarimo snove o velikoj porodici. Nisam sigurna hoćemo li biti najveća porodica na svetu, ali planiramo zasigurno da budemo najsrećnija porodica na svetu. Stalno sam s decom i radim sve ono što mame inače rade. Jedina razlika je u količini dece. Svaki dan je drugačiji, od planiranja rasporeda osoblja koje radi za nas do nabavke. Mogu vam reći samo jedno, meni nikad nije dosadno – ispričala je Kristina za „Fabulous“.

Trenutno za brzo proširivanje porodice koriste surogat majčinstvo, ali Kristina ne isključuje rađanje više dece prirodnim putem.

– Planiram trudnoću, ali ne odmah, jer zasad moram biti u blizini svojih beba. Teško je biti mama za 21 dete kad ste trudni. U bliskoj budućnosti ne planiramo više beba putem surogat majčinstva – dodaje.

Kristina i Galip, koje surogat majkama plaćaju 8.000 evra po trudnoći, takođe su zaposlili i 16 dadilja koje rade puno radno vreme za platu od 450 evra mesečno.

Dadilje rade po četiri dana pa su dva dana slobodne. One i žive u kući, a spavaće sobe su im u blizini dečjih. Osim toga, imaju i vlastitu kuhinju u kojoj mogu naručiti hranu.

Porodica kupuje svake nedelje 20 velikih paketa pelena i 53 paketa dečjeg mleka.

– Osnovne stvari za svu decu koštaju oko 5.000 evra, nekad malo više, nekad malo manje – objašnjava majka.

Bebe su Mustafa (14 m), Marijam (13 m), Ajrin (13 m), Alisa (13 m), Hasan (1), udi (1), Harper (11 m), Tereza (11 m), Husein (11 m), Ana (10 m), Isabela (10 m), Ismail (9 m), Mehmet (9 m), Ahmet (9 m), Ali (8 m), Kristina (8 m), Sara (7 m), Lokman (7 m), Galip (6 m) i Olivija (4 m).

Porodica živi u vili na tri sprata, a svako dete deli sobu s dvoje ili troje braće i sestara.

– To je dok su tako maleni, pa ćemo ih kasnije razdvojiti. Za sada imamo tri sprata kuće. U budućnosti ćemo možda sagraditi još spratova, a možda ćemo kupiti i veću kuću. Nemamo tačan plan jer trenutno imamo dovoljno prostora za sve – tvrdi Kristina.

Bebe su u krevetu između 20 i šest časova, dok Viktorija spava do sedam sati ujutro.

Na pitanje je li moguće posvetiti 20 beba dovoljno pažnje, Kristina kaže: – Dajem sve od sebe. Najdraže dete mi je suprug. Ponekad mi baš dođe kao da imam još jedno dete. Sva su naša deca najbolja deca na svetu, volimo ih jednako do Meseca i natrag.

Viktoriju je jedinu dobila prirodnim putem i kaže kako između njih nema razlike, sva su deca ista i sve ih voli, piše The Sun.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike