Koliko često perete kantu? Evo kako to pravilno da uradite i sprečite neprijatne mirise

09.06.2021

10:40 >> 09:22

0

Postoje jednostavni trikovi koji će vam olakšati ovaj neprijatan zadatak

Koliko često perete kantu? Evo kako to pravilno da uradite i sprečite neprijatne mirise
Copyright Profimedia

Mnogima ovo nije omiljeni posao i sa čišćenjem kante odugovlače koliko god mogu. Međutim, kada počne da smrducka pošto ste ispraznili smeće iz nje znajte da je vreme da se suočite sa ovim neprijatnim zadatkom.

Postoji način da je očistite tako da uklonite neprijatne mirise.

Za početak, očistite spoljnu stranu

Pomoću sredstva za čišćenje površina i krpe za čišćenje obrišite površinu kako biste uklonili prašinu i prljavštinu. Da biste očistili masne ili ljepljive ostatke, nanesite kap deterdženta za posuđe na vlažnu krpu i nanesite na potrebna mesta.

Profimedia

Ako imate, zaista, tvrdokornu prljavštinu, kombinujte vodu i sodu bikarbonu kako biste oblikovali gustu pastu, a zatim je koristite za ribanje.

Ova smesa je blago abrazivna, ali neće ogrebati kantu za smeće od nerđajućeg čelika. Obrišite površinu čistom, vlažnom krpom.

Kako da očistite unutrašnjost kante za smeće?

Uklonite ostatke hrane koji mogu ostati na dnu. Poprskajte unutrašnjost višenamenskim sprejem za čišćenje, pazeći pritom i na dno poklopca. Izribajte četkom, a zatim obrišite papirnim ubrusom ili krpom za čišćenje. Isperite, pa ostavite da se osuši na suncu ili obrišite starim peškirom.

Sprečite neprijatne mirise

Dno kante obložite komadom novina ili papirnatom kesom za kupovinu, koja će upiti svako curenje koje se može dogoditi. Po vrhu pospite tanki sloj sode bikarbone da zaustavite neprijatne mirise.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike