Donosi blagostanje i izobilje, a u ovim situacijama lovorov list uvek treba da imate kod sebe

20.01.2023

16:19

0

Autor: Z.A.S.

Lovor, od davnina, važi za svetu biljku i njegova svojstva su raznolika - od uticaja na zdravlje, preko blagostanja koje donosi

Donosi blagostanje i izobilje, a u ovim situacijama lovorov list uvek treba da imate kod sebe
Lovorov list - Copyright Freepik

Za lovorov list nema ko nije čuo. Koristile su ga naše mame i bake, a koristimo ga i mi i pravimo najukusnija jela kojima upravo on daje poseban šmek.

Međutim, to nije jedino što lovorov list radi. On se, već hiljadama godina, smatra svetom biljkom, a, između ostalog, pomaže i kod mučnine i regulisanja šećera u krvi.

Takođe, ukoliko imate problem sa kašljem, obavezno skuvajte čaj od lovorovog lista, jer će vam upravo on pomoći.

U staroj Grčkoj, lovorov list se smatrao simbolom pobede i uspeha u poslu, a vence od lovorovog lista nosili su pobednici u raznim bitkama, kao i sportskim takmičenjima. Setite se olimpijskih igara.

Međutim, možda niste znali da lovor može da vrati prvobitnu boju odeći koju ste slučajno ofarbali, dok postoje i brojna verovanja koja tvrde da ova biljka pomaže u privlačenju bogatstva i sreće u kuću.

Prema verovanju, lovorov list je "moćan talisman" finansijskog blagostanja, a evo na koji način on privlači novac.

Pexels
 

Ukoliko vas čeka važan sastanak, posebno onaj koji se tiče finansija, lovorov list bi sve vreme trebalo da držite u ruci (eventualno možete da ga stavite u rokovnik). Veruje se da će vam on dati samopouzdanje i da će doneti sreću.

Sa druge strane, da biste u novčaniku uvek imali novac, potrebno je da u njega stavite mali lovorov list, jer će to privući nove novčanice ka vama.

Pexels
 

Da li ste već nešto od ovoga isprobali?

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike