Neka vam godina počne na najbolji mogući način: Ovih sedam stvari obavezno uradite danas

01.01.2023

08:32

0

Autor: Z.A.S.

Kakav vam bude prvi januar, takav će vam biti i ostatak godine, pa vi učinite šta je do vas

Neka vam godina počne na najbolji mogući način: Ovih sedam stvari obavezno uradite danas
Par pored jelke - Copyright Freepik

Staro verovanje kaže da, ono što uradite prvog dana nove godine, određuje tok i "ton" ostatka godine, odnosno toga kako će vam ona izgledati.

Pobrinite se da je započnete na pravi način i obavezno uradite ovih sedam stvari već prvog januara. Ne zaboravite, prvi januar je prvi dan nove godine i baš zbog toga je bitno da sve to obavite u tokom tog dana.

Unsplash
 

Družite se

Prvi dan u novoj godini je idealan da budete okruženi porodicom, prijateljima i ljudima koje volite. Opustite se zajedno sa njima i uživajte u hrani, piću, razgovoru, smehu... i, neka tako ostane tokom cele godine.

Zapišite planove

Sastavite listu planova koje ove godine želite da ostvarite. Na ovaj način ćete, svaki put kada nešto budete precrtali sa spiska, moći da uživate u osećaju zadovoljstva.

Profimedia
 

Sredite orman

Nered u svom životu možete da raščistite tako što ćete početi od ormana. Izbacite iz njega sve ono što prethodne godine niste obukli, a sve ono što je u dobrom stanju i nije iscepano donirajte nekome kome je potrebno i ulepšajte mu ovu godinu.

Odgledajte neki film

Obavezno pogledajte barem jedan božićni film. Opustiće vas i nasmejati i to će biti dovoljno za fenomenalan početak nove godine.

Profimedia
 

Sredite kuću

Naravno da prvog dana nove godine ne treba da padnete na nos od čišćenja. Biće dovoljno da odaberete makar jednu prostoriju u kojoj je nered, zato što, na primer, niste stigli time da se pozabavite pre praznika. Sredite tu prostoriju, sortirajte stvari i očistite je - biće dovoljno.

Postavite sebi barem jedan izazov

Tokom decembra, a i dobrog dela januara svi preterujemo. Prvenstveno u jelu, piću i trošenju novca. Vi pokušajte da to ne radite. Postavite sebi mali cilj - na primer, ovog meseca nećete piti alkohol, nećete preterano trošiti novac, ili se nećete prejedati slatkišima. Osećaćete se bolje i zadovoljnije.

Pexels
 

Isplanirajte sastanak sa partnerom

Ipak, sve gore navedeno, ne treba da vas spreči da uživate zajedno sa svojim partnerom. Bez obzira na to da li ste planirali da zajedno izađete negde vas dvoje, ili da ostanete kod kuće, uživajte u zajedničkom vremenu i u ljubavi koju negujete.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike