Pre nego što krenete na odmor, obavezno isključite iz struje ove uređaje: Neki nepotrebno troše struju, a neki su i potencijalno opasni

28.06.2022

07:29

0

Autor: Z.A.S.

Takođe, pobrinite se za to da glavni ventil za vodu bude zavrnut, kako ne biste rizikovali da dođe do poplave

Pre nego što krenete na odmor, obavezno isključite iz struje ove uređaje: Neki nepotrebno troše struju, a neki su i potencijalno opasni
Štekeri - Copyright Pixabay

Vreme je odmora i apsolutno smo sigurni da jedva čekate da i vaš dođe na red, pa da se uputite na neku finu destinaciju i uživate u čarima mora ili pak planine. Međutim, pre nego napustite svoj dom, pobrinite se da određeni uređaji obavezno budu isključeni, kako ne bi izazvali nepotrebne troškove i probleme.

Pre svega, trebalo bi da znate da postoje uređaji koji mogu da se pokvare, dok sa druge strane neki, iako ne rade, i dalje troše struju, a neki mogu da naprave kvar.

Aparati koje bi trebalo da isključite iz štekera

Sve modeme, konzole za igranje igrica, laptopove, modeme, rutere i sve aparate koji imaju dodatni punjač. Svi oni bi, dok ste na odmoru, trebalo da budu isključeni iz štekera, jer, bez obzira na to da li sam aparat radi ili ne, oni i dalje troše struju.

Takođe bi trebalo da isključite i sve male kućne aparate poput tostera, blendera i svih aparata sa tajmerom, jer bi, dok niste u kući, potencijalno mogli da budu opasni.

Pixabay
 

Isključite obavezno iz struje i sve uređajte koje regulišete daljinskim upravljačem, jer oni nisu zaista ugašeni i bezbedni, sve dok ne prekinete strujno napajanje.

Aparati koje bi samo trebalo da isključite

Klima: Ne morate da prekidate strujno napajanje, dovoljno je da je samo ugasite.
Bojler: Baš kao i kada se tuširate, dovoljno je samo da ga isključite

Profimedia
 

Takođe bi bilo dobro da, pre odlaska na odmor, zavrnete i glavni ventil za vodu, jer ćete na taj način biti sigurni da ne postoji mogućnost da dođe do poplave.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike