Gde treba da postavite figurice slonova u kući: Imaju veliku simboliku, a donose mir, sreću i zaštitu

05.05.2022

06:59

0

Slonovi su najveći živi kopneni sisari, a u mnogim kulturama su izuzetno poštovani simboli

Gde treba da postavite figurice slonova u kući: Imaju veliku simboliku, a donose mir, sreću i zaštitu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Prema raznim verovanjima mnogi predmeti u kući donose sreću, odnosno nesreću i zato ih jeste ili nije dobro držati unutar doma. Bez obzira na to da li spadate u one koji u ove stvari veruju ili ne, sigurni smo da protiv simbolike nemate apsolutno ništa.

Sigurno ste nekada primetili da neko od vaših prijatelja ima figurice slonova u stanu ili kući. Nekada to bude samo jedan slon, a nekada čitav niz, od najvećeg ka najmanjem.

Nekada ti slonovi budu jednobojni, a nekada šareni, neretko čak i optočeni kristalima ili komadićima stakla. Ima ih u raznim varijacijama, a, logično, i cene im se razlikuju.

Profimedia
 

Ukoliko ste pomislili da su vaši prijatelji opsednuti ovim životinjima, niste bili u pravu. Ove životinje su izuzetno poštovani simboli u mnogim kulturama jer su najveći živi kopneni sisari.

Primera radi, u kineskoj kulturi oni predstavljaju mudrost, snagu, zaštitu i sreću.

Evo koja sve značenja imaju i gde bi figurice ovih životinja trebalo da postavite.

Profimedia
 

Figura slona prema feng šuiju
Slon je bio veoma cenjen i u rangu sa mitskim životinjama kao što su feniks i zmaj. Takođe, poštovani su i u budizmu i predstavljaju jedno od sedam dragocenih blaga, a oličenje su dostojanstva, veličanstvenosti i moći. Božanstva se, u većem delu budističke i hinduističke ikonografije, jašu na slonovima, a ove sisare smatraju počasnim vozilima za prenošenje duhovnih učenja.

Slike slonova
Slike slonova su simbol sreće, mudrosti i zaštite, a posebno su povoljni beli slonovi. Mogu da se nalaze i blizu stola, jer će na taj način obezbediti više sreće u karijeri.

Profimedia
 

Zaštita na ulazu u dom
Blizu ulaza u kuću možete da postavite nekoliko statua slonova. Na taj način ćete pružiti svojoj kući zaštitu. Kako bi čuvali glavni ulaz, potrebno je da ih postavite tako da budu okrenuti ka spolja, kaže feng šui.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike