Recept dana: Pogača koja je spremna očas posla, a u testo dodajete jedan sastojak zlata vredan

19.12.2021

07:08

0

Iako deluje komplikovano, pogaču ovako lepog izgleda i ukusa napravićete nikad lakše

Recept dana: Pogača koja je spremna očas posla, a u testo dodajete jedan sastojak zlata vredan
pogača - Copyright Printscreen/YouTube, Dobriana Dimova

Niste sigurni u svoje kulinarske sposobnosti, a želite da se pokažete kao izvrsna domaćica.

Ništa ne brinite i napravite ovu divnu pogaču u svega par koraka.

Umesite testo i sve posle toga je lako. Podeli se na 16 delova, a oblikovanje na slici deluje baš komplikovano, a više je nego jednostavno.

Ova pogača će svakoga ostaviti bez teksta i izgledom i ukusom, a vi ćete je napraviti očas posla. 

Dodajte sirće u testo, učiniće da ono bolje naraste, a daće mu i poseban šmek. 

Sastojci:

  • 1 kvasac
  • 500 ml mleka
  • 2-3 kašike jogurta
  • 4 jaja 
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 100 g putera 
  • oko 1,2 kg brašna

Priprema:

Kvasac rastopite u toplom mleku sa kašičicom šećera. Kada se aktivira dodajte jogurt, jaja, ulje i sirće. Sve sjedinite, pa dodajte brašno i so. Umesite glatko testo.

Podelite na 16 delova (8 treba da bude od 180 g, a preostalih 8 od 80 g).

Printscreen/YouTube, Dobriana Dimova
 

Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite veće lopticu testa i premažite istopljenim puterom 3/4 testa. Od polovine kruga do kraja isecite, pa napravite proreze na tom delu koji nije namazan. Urolajte da dobijete kornet.

Poređajte u krug u tepsiju, pa isto tako uradite i sa manjim testom, samo što tu premažete celo testo i ne pravite proreze. Njega stavite u sredinu.

Printscreen/YouTube, Dobriana Dimova
 

Premažite sa dva umućena žumanceta i pospite semenkama.  Pecite na 180°C oko 40-50 minuta. Premažite puterom vruću pogaču. 

Ceo postupak pogledajte u videu:

Bon appetit!

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Stvar ukusa

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike