Pet korisnih saveta koji će vam uštedeti vreme i olakšati kuvanje

27.11.2021

13:50

0

Uštedite vreme i novac sa ovim cakama u kuhinji

Pet korisnih saveta koji će vam uštedeti vreme i olakšati kuvanje
becca-tapert-O7sK3d3TPWQ-unsplash - Copyright Unsplash

Pripremanje domaćih jela je odličan način da održavamo svoje zdravlje. Još ako pažljivo isplaniramo svaki obrok možemo i da uštedimo.

Evo kako da uštedite vreme i novac u kuhinji sa nekoliko jednostavnih trikova!

Uvek planirajte svoj jelovnik

Kada pažljivo planirate jelovnik i imate spisak sastojaka koje treba da kupite, uštedećete novac i vreme. Ovo vam pomaže da sprečite kupovanje više hrane nego što vam je potrebno. Inače postoji rizik da kupujete haotično i da potrošite mnogo više, kao i da bacite suvišnu hranu.

Kupujte sezonske proizvode

Oni su najkorisniji i imaju najbolji ukus, posebno ako ih kupujemo na pijacama. Dobro bi bilo da planirate svoj jelovnik prema sezonskom povrću i voću. Tako ćete trošiti manje novca.

Kupujte na veliko

Neka hrana je jeftinija kada se kupuje na veliko, kao što je pirinač, žitarice, orašasti plodovi ili brašno. Na taj način ćete imati mnogo vremena ispred sebe, ali će vam to biti isplativije.

Unsplash
 

Nemojte bacati ostatke hrane

Kuvajte u većim količinama i koristite ostatke za spremanje brzih jela. Ovo je mnogo lakše, jeftinije i štedi vreme. Na primer jednom možete da spremite pileće šnicle, a od ostataka da napravite pileću salatu ili različita zapečena jela. A zašto da ne i musaku sa piletinom.

Zamrznuta hrana

Tokom jeseni možete da zamrznete kako povrće, tako i voće za zimu kada je ono skuplje. Sa ovim trikom prilikom kuvanja ćete uštedeti novac.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Stvar ukusa

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike