Hrana bogova: Kako da maksimalno uživate u ukusu čokolade

10.11.2021

13:50

0

Džnifer Erl otkrila je ispravan način kako treba jesti čokoladu, pre svega - ne žurite

Hrana bogova: Kako da maksimalno uživate u ukusu čokolade
profimedia-0587120385 - Copyright Profimedia

Čokolada je na ceni vekovima unazad. Prvi put se spominje u civilizacijama Maja, Indijanaca i Asteka, koji su je smatrali hranom bogova.

Britanska stručnjakinja Dženifer Erl, osnivačica "Chocolate Ecstasy Tours", otkrila je najbolje načine za uživanje u omiljenoj poslastici.

Džen je objasnila da ne bi trebalo da uzimate hranu ili piće najmanje 20 minuta pre nego što počnete da jedete čokoladu i da bi trebalo da izbegavate nošenje parfema ili krema za ruke dok jedete.

- Najvažnije pri isprobavanju čokolade je gledati je pažljivo i polako - rekla je Džen i dodala da bi, prilikom isprobavanja "prave" čokolade, zagrizom trebalo da dobijemo lepu pukotinu.

- Sisajući je, trebalo bi da dobijete drugačiji ukus na početku, na sredini i na kraju. Jedite je polako, izgrickajte nekoliko puta, a onda sisajte komadiće - objasnila je Džen.

Pixabay
 

Poslužite je sa sirom ili kao deo kanapea

Ako organizujete večeru, postoji mnogo načina kako da poslužite i čokoladu, kaže Džnifer.

- Pokušajte da poslužite čokoladu kao deo kanapea ili zajedno sa sirom. Čokolada zapravo sjajno deluje sa sirom - uključujući sireve na biljnoj bazi. Ili, možete da koristite tamnu čokoladu za kanape - dodala je.

Pomirišite čokoladu pre nego što počnete da je jedete

- Prvo pomirišite čokoladu - kad je jednom stavite u usta, neće mirisati na isti način. Najbolje vreme za mirisanje je nakon što prelomite komadić čokolade, jer tada ispušta sve arome - kaže.

A, ako želite da izbegnete prejedanje, Dženifer savetuje da kupite kvalitetniju čokoladu s većim udelom kakaoa.

- Budući da je kakao prepun vitamina i minerala, on zapravo šalje signale vašem mozgu kako bi vas obavestio da vam je dosta pre nego što pojedete previše - zaključuje Dženifer.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Daily Mail

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike