Recept dana: Najukusniji pileći paprikaš, a jedan tajni sastojak daće ovom jelu poseban šmek

22.10.2021

06:08

2

Paprikaš svi vole i rado jedu, a ovaj ćete želeti da pravite svaki dan

Recept dana: Najukusniji pileći paprikaš, a jedan tajni sastojak daće ovom jelu poseban šmek
paprikas - Copyright Printscreen/YouTube, My kitchen Tanja

Pileći paprikaš pravljen prema ovom receptu može sigurno da vam bude jedan dobar i zasitljiv ručak. Nije komplikovan za pripremu, a i svi ćete biti zadovoljni i siti.

Kada se lepo naručkate, možete vaše ukućane dodatno obradovati i poslužiti im kremaste domaće minjon kocke.

Sastojci:

  • 2 veća bataka ili karabataka
  • 1 kg krompira
  • 1 dl ulja
  • 1 veća šargarepa
  • 1 dl soka paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašičica aleve paprika
  • 2 kašike brašna
  • mleveni biber
  • peršunov list
  • so

Priprema:

Na ulju propržite posoljene batake ili karabatake.

U šerpi u kojoj ćete kuvati paprikaš takođe na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa kad se zacakli dodati na kolutove isečenu šargarenu, posolite po ukusu, sipajte pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je sve upola kuvano dodajte sok od paradajza, očišćen i na kocke isečen krompir, iseckano gotovo meso. Obavezno sipajte i ulje u kom se pržila piletina, daće poseban šmek jelu. Sipajte pola litra vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.

Pred sam kraj napravite zapršku od malo ulja, brašna i aleve paprike i kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje. U slučaju da ne želite da dodajte zapršku, a želite gušću teksturu, možete u 1 dl hladne vode umešati kašiku brašna i to postepeno dodavati jelu uz stalno mešanje.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike