Recept dana: Odresci od karfiola - toliko ukusni da ćete ih praviti bar jednom nedeljno
Karfiol može da se sprema na bezbroj načina, ali ovako pripremljen je posebno ukusan
U zadnje vreme karfiol je povrće kome se zaista poklanja dosta pažnje. On priprada porodici kupusa i svrstava se u jednu od najlekovitijih biljki.
Ukoliko želite da savršeno ispečete odreske od karfiola, za termičku obradu važno je pripremiti komade iste veličine. Poseban ukus ćete dobiti ćete prvo odreske ispečete u rerni prekrivenoj folijom, a potom ih zapečete na roštilju ili gril tiganju.
Nakon ovog laganog ručka, zasladite se crno-belim rolatom.
Sastojci:
- 2 glavice karfiola
- 60 ml bujona od povrća
- 2 kašike rastopljenog maslaca
- pola kašike šećera
- prstohvat čili pahuljica
- so, po želji
Za maslac od limuna:
- 2 kašike rastopljenog maslaca
- 1 kašika konzerviranog limuna
- 1 kašičica bademova brašna
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Očistite karfiol i narežite ga na odreske debljine oko pet centimetara. Položite ih odreske na pleh za pečenje.
Pokapajte odreske s bujonom od povrća i rastopljenim maslacem. Začinite šećerom, čili pahuljicama i solju. Prekrijte odreske s aluminijskom folijom.
Pecite u rerni dok ne omekšaju, otprilike 20 do 30 minuta.
Pomešajte sve sastojke za maslac od limuna. Kad odresci omekšaju premažite ih maslacem od limuna te zapecite sa svake strane par minuta na roštilju ili gril tiganju.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari