Recept dana: Kiflice s pudingom od vanile su nešto najlepše što danas možete da pojedete

07.10.2021

06:08

0

Ima li išta lepše nego uz kafu ili čaj gricnuti finu kiflicu

Recept dana: Kiflice s pudingom od vanile su nešto najlepše što danas možete da pojedete
Kiflice s pudingom - Copyright Profimedia

Ako ste ljubitelj slatkiša, ove kiflice će vas oduševiti. Njih jednostavno niko ne može da se zasiti – zbog toga ih jedemo i za doručak i kao slatku užinu.

Sastojci:

Za fil s pudingom

  • 1 pakovanje pudinga od vanile
  • 400 ml mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašike šećera
  • 200 g punomasne kisele pavlake

Za testo

  • 550 g brašna
  • ½ kockice kvasca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • ½ kašičice narendane kore limuna
  • 250 ml mlakog mleka
  • 100 g mekog maslaca
  • prstohvat soli

Za posipanje

  • šećer u prahu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kfaworks

Priprema

1. Prah za puding pomešajte sa tri kašike hladnog mleka. Stavite mleko u šerpu, pa u njemu razmutite jaje i zagrejte. Zakuvajte mleko i umešajte u to smesu za puding, pa ostavite da se kuva još oko minut. Pomerite lonac sa šporeta, prelijte puding u činiju da se malo ohladi, a nakon 10 minuta umešajte pavlaku. Prekrijte činiju (npr. aluminijskom folijom) da se na pudingu ne napravi kožica.

2. Sada je na redu testo: muutite brašno, kvasac, šećer, koru od limuna, mlako mleko, meki maslac i jaje oko pet minuta. Potom prekrijte testo i stavite na toplo mesto da se diže oko 45 minuta dok otprilike ne udvostruči volumen. Zatim ga još jednom promesite rukama.

3. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i isecite ga na trouglove. Svaki trougao premažite sa kašikom-dve pudinga i oblikujte trouglove u kiflice. Pritom najdužu stranu trougla najpre preklopite pa onda namotajte. Pre nego što stavite kiflice u rernu, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da se dižu još 15 minuta.

4. Na kraju pecite kiflice u rerni zagrejanoj na 170 stepeni dok ne dobiju zlatnožutu boju oko 25 minuta, a zatim ih ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki. Pre služenja ih pospite šećerom u prahu.

Bon appetit!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cnndnt (@birlikte_pisirelim)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike