Recept dana: Može i bez brašna, prezli i jaja - pohovana piletina na potpuno drugačiji način
Isprobajte novi način pripreme omiljenog jela
Sumnjamo da postoji osoba koja ne voli pohovanu piletinu. Sada možete da isprobate potpuno novi način pohovanja jer ne morate više da umačete u brašno, jaja, pa prezle.
Pileće filee možete da marinirate u fantastičnom umaku od kisele pavlake, a zatim uvaljate u poseban poh koji ste sami napravili od hleba i belog luka. Ako kao prilog napravite krompir pire ili hrskavi pomfrit dobićete ručak kojem niko neće moći da odoli.
Naš predlog je da sve poslužite sa zelenom salatom i rukolom sa kuglicama od sira.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 200 g kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- 20 ml maslinovog ulja
- 20 ml soja sosa
- so, biber, začinska paprika
- 3 tost hleba
- malo svežeg peršuna
- 1 kašičica limunove kore
Priprema:
Tost hleb, peršun, limunovu koru, iseckani beli luk izblendirajte. Piletinu izlupajte, a onda pomešajte pavlaku, soja sos, maslinovo ulje i začine.
Prelijte sos preko mesa, pa marinirajte oko sat vremena. Zatim meso uvaljajte u smesu sa hlebom i ređajte na pleh obložen pek papirom.
Pecite na 180°C nekih 25 minuta.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari