Kako da oljuštite beli luk brzo: Ova tri trika olakšaće vam život

25.06.2021

12:50 >> 11:46

0

Autor: Z. A.

I u kuhinji i van kujne

Kako da oljuštite beli luk brzo: Ova tri trika olakšaće vam život
Copyright Pixabay

Budući da ljuštenje belog luka nije omiljen posao čak ni onih ljudi koji vole da ga jedu, uvek je korisno saznati da postoji još neki super trik kako da mu skinete opnu a da vam prsti ne prime njegovu jaku aromu.
Kuvar
Saranš Goila podelio je na Instagramu tri efikasna trika kako na najjednostavniji način da oljuštite beli luk. Prvi trik uključuje mikrotalasnu rernu, drugi šejker ili mućkalicu za koktele, a treći nož

Ljuštenje belog luka uvek je posao koji mnogi ne žele da obave. Mnogo zavisi od veličine belog luka i koliko glavica želite očistiti – rekao je šef Goila.

Često nam vreme pripreme jela premašuje stvarno vreme kuvanja, pa mnogi od nas imaju tendenciju da traže jednostavne pripreme koje mogu skratiti vreme. Jedna od takvih aktivnosti kojih se bojimo jeste ljuštenje belog luka. Ali nedavno je šef Saranš Goila na Instagramu podelio nekoliko super efikasnih trikova kako na najjednostavnije načine oljuštiti beli luk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saransh Goila (@saranshgoila)

Trik 1: Stavite celi beli luk (više od 20 čenova) u mikrotalasnu rernu na 20 sekundi. Kada ga izvadite, vrlo lako ćete ga oljuštiti. Pritisnite ih, odrežite krajeve i oljuštite. Jedini problem kod ovog trika je, kako kaže šef, što beli luk izađe malo kuvan pa nije dobar za sve vrste jela.

Trik 2: Jedan od najpopularnijih trikova – protresite beli luk u zatvorenoj činiji ili u šejkeeru za koktele ili posudi s poklopcem.

– Ovo izvrsno deluje za velike čenove belog luka, a za male baš i ne – rekao je kuvar.

Trik 3: Pritisnite nož na vrh čena, ogulite ga i narežite.

– Ovo je klasična metoda koja se uči u svim kulinarskim školama i odlična je. Ali ako imate velike količine belog luka postane jako umarajuća, pa se preporučuje za manju količinu – dodaje šef.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike