Recept dana: Carska pita, idealan obrok, a brz i jednostavan za pripremu

07.07.2021

06:08 >> 06:11

0

Mekana, penasta, izdašna i ako vam nešto od sastojaka za nadev nedostaje, to joj neće pokvariti ukus

Recept dana: Carska pita, idealan obrok, a brz i jednostavan za pripremu
Copyright YouTube/Printscreen

Carsku pitu često možete pronaći i pod nazivom španska pita. Svejedno kako joj je ime, ova pita je veoma ukusna i što je najvažnije brzo se priprema. Sastojke uglavnom imate u frižideru, a i ako vam nešto od nadeva zafali, ne brinite, ostaće ukusna.

Ovu pitu možete poslužiti i za doručak i za večeru i bilo da je spremate za porodicu ili prijatelje, u ukusu će svi jednako uživati.

YouTube/Printscreen

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2,5 čaše brašna
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šunke
  • 100 g slanine
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g kravljeg sira
  • 3-4 kisela krastavčića
  • 2 iseckane kisele paprike
  • 2 kašičice soli

Način pripreme:

Penasto umutiti jaja, pa dodati ulje i jogurt i posoliti. Šunku i slaninu iseckati sitno.

Krastavce i papriku takođe iseckati na kockice. Kačkavalj izrendati ili sitno iseckati. U brašno umešati prašak za pecivo.

Brašno sjediniti sa jajima i varjačom mešati dok se ne razbiju grudvice, ne mutiti mikserom. Sve iseckane sastojke i beli sir takođe lepo umešati u testo.

Pleh obložiti pek papirom i u njega izliti smesu i posuti susamom. Pleh ubaciti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče. Pita je gotova kada dobije svetlo braon boju.

Čačkalicom proveriti da li je gotova. Carsku pitu iseći na kocke, pa poslužiti toplu ili hladnu uz jogurt ili kiselo mleko.

Ukoliko vam nešto od pite ostane i za sutradan, u šta sumnjamo, ukusna je i kad je hladna.

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike