Ovaj koktel bolje otklanja mamurluk od svih poznatih recepata!

19.10.2020

18:37 >> 11:30

0

Jedan od sastojaka je i paradajz

Ovaj koktel bolje otklanja mamurluk od svih poznatih recepata!
Copyright Profimedia

Veče je bilo burno, a alkohola previše. Čekaju vas brojne dnevne obaveze, a glava teška kao tuč. I da vam neko ponudi alkoholni koktel, sigurno biste mu rekli – ne, hvala.

Do sada ste čuli za rasol, aspirin, kafu, mnogo tečnosti… Ipak, jedan koktel je efikasniji od svih njih. U pitanju je “Bloody Mary.” Njegovi glavni sastojci su sok od paradajza i votka, a evo zašto je on dobro rešenje. Mamurluk izaziva dehidratacija, gubitak vode iz organizma, a veća količina alkohola može da dovede i do hipoglikemije čiji su simptomi slabost, drhtavica i mučnina. Zato je sok od paradajza odlično rešenje jer nadoknađuje izgubljenu tečnost i deluje umirujuće na stomak i ostatak organizma jer sadrži kalijumove i natrijumove soli. Takođe, bogat je i likopenom koji je jak antioksidant i utiče na smanjenje bolova. Ljuta paprika koja se nalazi u soku od paradajza, sadrži kapsaicin, koji takođe umanjuje bolove, stimuliše lučenje endorfina (hormona sreće) i tako poboljšava raspoloženje.

E, sada, kako vodka tu pomaže, možda Rusi znaju, a mi se samo nadamo da u alkoholu uživate umereno, te da ćete i koktel Bloody Mary koristiti samo za uživanje, a ne i za lečenje mamurluka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike