Na majici Tesla, u tanjiru sarma i ćevapi: Američki par oduševljen srpskom hranom, evo šta kažu za ajvar i kakve ocene su dali (VIDEO)

09.02.2023

11:33

1

Autor: K. O.

Dok trešti "Užičko kolo" oni ne skidaju osmeh sa lica

Na majici Tesla, u tanjiru sarma i ćevapi: Američki par oduševljen srpskom hranom, evo šta kažu za ajvar i kakve ocene su dali (VIDEO)
Copyright Printscreen/TikTok

Postoji mnogo stvari po kojima je Srbija poznata širom sveta. Između ostalog, to su Novak Đoković, dobar provod, prirodne lepote, ali i kuhinja. Sve više naša zemlja asocira na dobru hranu, pa se nadavno i "Tejst atlas" bavio našom hranom napravivši listu od 10 najboljih, a stranci kad dođu sa zadovoljstvom isprobavaju domaće specijalitete. 

A šta kada naša hrana stigne na drugi kontinet i kušaju je nepca nenaviknuta na ajvar i sarmu?

E, onda nastane oduševljenje kakvo je pokazao ljubavni par iz Amerike, Miona i Džibri koji na društvenim mrežama objavljuju snimke kako isprobavaju hranu iz raznih delova sveta.

 

@jibriandmiona Are you guys hungry?! Do yourself a favor and try Balkan food!!! You will not regret it! #serbianfood #balkanfood #food ♬ Užicko Kolo - Velimir Živković - Velja

 

Među zemljama našla se i Srbija, a za degustaciju pripremili su sarmu, ćevape, ajvar, kajmak i šopsku salatu. I da sve bude autentično, u pozadini je išlo "Užičko kolo", dok je Džibri na majici imao lik Nikole Tesle.

- Ovo je zaista "čista" hrana, to je najvažnije. Srpska hrana je "čista", ne radi se o brzoj hrani, za razliku od bilo koje američke" - rekla je Miona odmah na početku.

Printscreen/TikTok
 

Kada je krenula degustacija, po njihovim izrazima lica bilo je jasno da je sve potaman. Mioni se naročito dopala sarma kojoj je dala najvišu ocenu i to 12 od 10.

I Džibri se složio ističući da je "meso zamotano u kupus" stvarno preukusno.

Potom su prešli na ćevape za koje je Džibri naglasio da obavezno nabavite ajvar, koji je nazvao srpskom salsom. I naravno, kajmak.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike