Recept dana: Posna ruska salata - zvezda među slavskim salatama, preukusna čak i u posnoj varijanti, idealna za Svetog Nikolu

06.12.2022

06:49

0

Autor: Z.A.S.

Priprema se brže nego mrsna, a podjednako je ukusna

Recept dana: Posna ruska salata - zvezda među slavskim salatama, preukusna čak i u posnoj varijanti, idealna za Svetog Nikolu
Posna ruska salata - Copyright Freepik

Tokom Božićnog posta svaka slavska trpeza je posna, a kako je pred nama Sveti Nikola, krsna slava koju mnogi slave širom Srbije, valjalo bi da se dobro pripremimo.

Verujemo da i sami znate da nijedna slava ne može da prođe bez zvezde trpeze među salatama - ruske salate, ali smo, isto tako, sigurni i da znate da sastojci za nju nisu posni.

Ipak, naravno da postoji način da i ova salata bude posna, a preukusna. Možete je služiti uz posne pite, riblje štapiće i sve ono što ste zamislili da se tog dana nađe na vašoj slavskoj trpezi.

Priprema je vrlo brza i jednostavna, a potrebno vam je svega nekoliko namirnica.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci: 

  • 300 g graška
  • 300 g krompira
  • 300 g šargarepe
  • 300 g kukuruza šećerca
  • 6-7 kiselih krastavčića
  • 300-400 g posnog majoneza
Profimedia
 

Priprema: 

Krompir obarite sa sve ljuskom, ostavite ga da se ohladi, a zatim ga oljuštite i iseckajte na sitno. Nakon toga obarite i šargarepu, kukuruz i grašak. Procedite povrće, a šargarepu takođe sitno iseckajte. Uzmite posudu u kojoj ćete sjediniti sve sastojke, zajedno sa kiselim krastavčićima koje ste, kao i krompir i šargarepu, sitno iseckali. Začinite sve po ukusu, a zatim preko sipajte posni majonez i sve dobro promešajte. Služite rusku salatu po želji.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike