Recept dana: Najlepša slavska torta sa orasima: Malo remek-delo koje ove godine mora da se nađe na vašoj trpezi (VIDEO)

21.11.2022

06:48

0

Autor: Z.A.S.

Preukusna je i toliko mekana da se topi u ustima

Recept dana: Najlepša slavska torta sa orasima: Malo remek-delo koje ove godine mora da se nađe na vašoj trpezi (VIDEO)
Slavska torta sa orasima - Copyright Printscreen/YouTube/Fatto in Casa da Alba

Mnogi su mišljenja da su najlepši slavski kolači oni koji u sebi sadrže orahe. Na to smo navikli kada su u pitanju sitni kolači, ali ova torta će svakoga ostaviti bez daha.

Preukusna je i toliko mekana da se naprosto topi u ustima, a njena priprema nije ni najmanje komplikovana.

U slučaju da ste hteli nešto efektivno, a nemate mnogo vremena za pripremu, onda će ova torta sa orasima biti idealno rešenje.

Ukoliko ste ipak za neku egzotičniju poslasticu usred zime, obavezno isprobajte Karpati tortu ili proverenu klasiku - Moskva tortu.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

Za koru:

  • 3 jajeta
  • 10 g vanilin šećera
  • 120 g šećera
  • 120 ml mleka + 100 ml 
  • 120 ml ulja
  • 200 g brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • 60 g oraha
Pixabay
 

Za fil:

  • 800 ml mleka 
  • 2 žumanceta
  • 20 g vanilin šećera
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike kukuruznog skroba
  • 40 g kašike putera
  • 60 g bele čokolade
Pexels
 

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim sipajte mleko (120 ml) i ulje, pa sve sjedinite mikserom. Nakon toga, dodajte brašno i prašak za pecivo, promešajte, pa dodajte i orahe. Smesu sipajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i dobro poravnajte. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Kada bude pečena, isecite je po sredini i napravite dva jednaka pravougaonika, a višak testa usitnite i ostavite sa strane za dekoraciju. Stavite obruč preko jednog testa i prelijte mlekom (50 ml).

Printscreen/YouTube/Fatto in Casa da Alba
 

Za fil: Sipajte u šerpu mleko, vanilin šećer, skrob i žumanca i kuvajte dok se ne zgusne, ali sve vreme mešajte. Zatim fil sklonite sa šporeta i dodajte puter i belu čokoladu, pa mešajte sve dok se ne otopi. Premažite pola fila preko kore, a zatim stavite drugu polovinu kore. Prelijte je mlekom (50 ml) i premažite preko nje preostali fil. Kolač ukrasite mlevenom korom koju ste ostavili sa strane. Tortu ostavite tri sata u frižideru da se ohladi, a zatim je služite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike