Recept dana: Posne oblande sa orasima - starinski kolač, toliko sladak i ukusan, da obavezno mora da se nađe na vašoj slavskoj trpezi

15.11.2022

06:46

0

Autor: Z.A.S.

Kombinacija ukusa oblandi i kremastog fila jednostavno je neodoljiva

Recept dana: Posne oblande sa orasima - starinski kolač, toliko sladak i ukusan, da obavezno mora da se nađe na vašoj slavskoj trpezi
Copyright Profimedia

Jedan od omiljenih starinskih kolača, svakako jesu oblande. Bilo da su ih vaše bake i mame redovno pravile ili da ste ih uvek jeli na slavama, oblandama retko ko zaista može da odoli.

Zbog svoje strukture, u kombinaciji ukusa oblandi i kremastog fila, jednostavno su neodoljive. Da ne govorimo o tome da od jednog pakovanja oblandi dobijate prepun veliki oval ovih štanglica.

Kada je reč o filu, on može da se sastoji od različitih sastojaka, uključujući i orahe, keks, pa i čokoladu, a u zavisnosti od toga za koju priliku su vam potrebne, mogu biti mrsne i posne.

Ukoliko poželite da ih poslužite gostima za slavu, verujemo da će vam se recept za ove posne dopasti, pogotovo jer sama priprema ne oduzima mnogo vremena.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 1 margarin
  • 1 čaša vode
  • 320 g mlevenih oraha
  • 400 g šećera
  • 120 g prezli
Pixabay
 

Priprema:

Sipajte vodu i šećer u šerpicu i stavite da provri, a zatim dodati prezle, mlevene orahe i margarin. Mešajte na isključenoj ringli sve dok se ne otopi, a onda filujte oblande. Kada budete završili sa filovanjem, preklopite ih nekim teškim predmetom i ostavite nekoliko sati da odstoje kako bi se stegle, a zatim ih služite.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike