Recept dana: Napoleon torta sa višnjama - lagana i kremasta poslastica kojoj neće moći da odole čak ni oni koji ne vole slatkiše (VIDEO)

19.09.2022

05:42

0

Autor: Z.A.S.

Ovaj recept podrazumeva samo dve kore, pa je priprema dosta jednostavnija, a krajnji proizvod nije ništa manje ukusan od originala

Recept dana: Napoleon torta sa višnjama - lagana i kremasta poslastica kojoj neće moći da odole čak ni oni koji ne vole slatkiše (VIDEO)
Napoleon torta sa višnjama - Copyright Printscreen/YouTube/Cookrate - Cakes

Torte i kolači su uvek dobrodošli, a jedna od najlepših torti je sigurno i Napoleon torta koju nazivaju i tortom hiljadu listova.

Ovaj recept podrazumeva samo dve kore, pa je priprema dosta jednostavnija, a krajnji proizvod nije ništa manje ukusan od originala.

Višnje će joj dati osvežavajuću notu, pa će ljubitelji voćnih torti obožavati i ovu varijantu.

Vreme pripreme:

- 90 minuta

Sastojci:

- 600 g lisnatog testa

- 20 ml vode
- Za fil:
- 120 g pudinga od vanile
- 120 g šećerea
- 800 ml mleka
- 200 g slatke pavlake
- 50 g višanja
Pixabay
 

Za dekoraciju:

- 40 g listića badema
- 10 g šećera u prahu

Unsplash
 

Priprema:

Lisnato testo malo istanjite oklagijom, pa ga podelite na dva dela. Pomoću tanjira prečnika 22 cm isecite dve okrugle kore. Prvu izbušite čačkalicom na nekoliko mesta i poprskajte sa malo vode, a drugu isecite na 8 jednakih trouglova. Pecite ih u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme pripremite fil. U šerpu sipajte puding, dodajte šećer i mleko, pa dobro izmešajte tako da nema grudvica. Zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Ostavite da se u potpunosti ohladi. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag, a zatim je pomešajte sa pudingom i dobro sve sjedinite. Na kraju dodajte višnje i još jednom sve izmešajte. Na donju koru ravnomerno rasporedite fil, a zatim odozgo poređajte trouglove od druge kore. Tortu sa strane ukrasite listićima badema, pa je stavite u frižider na neka dva sata da se stegne. Pre služenja je pospite šećerom u prahu, secite na parčiće i služite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike