Kako da plavi patlidžan ne bude gorak: Mnogi prave jednu veliku grešku, a priprema je, zapravo, nikad jednostavnija
Pre nego počnete sa termičkom obradom, obavezno ga dobro posolite
Ljudi se dele na one koji obožavaju patlidžan i na one koji ne mogu da ga smisle. Šalu na stranu, iako ovo povrće zbog njegovog specifičnog ukusa mnogi ne vole, ukoliko ga pripremite na pravi način, može da bude preukusno.
Najveći problem, kada je patlidžan u pitanju, jeste gorčina, a sa njom ćete uz ovih nekoliko saveta, vrlo lako izaći na kraj.
1. Manji komadi
Savet profesionalnih kuvara je da veće patlidžane obavezno isečete na manje parčiće, ukoliko planirate da ih termički obradite. Na taj način će svi komadi biti podjednako skuvani i ispečeni.
2. So
3. Ulje
Patlidžan baš poput sunđera upija masnoću, pa će, ukoliko ga stavite na tiganj s mnogo ulja, rezultat možda biti preteško i premasno jelo. Ulje dodajte malo po malo. Takođe možete i da, nekoliko nasečenih komada patlidžana, premažete kuhinjskom četkicom i stavite ih na vruć tiganj.
4. I, za kraj...
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari