Recept dana: Francuski krompir - pomalo zaboravljeno jelo koje uspeva baš svima i koje možete da jedete čak i kada ste siti
Potrebno vam je svega nekoliko namirnica koje vas čak neće ni mnogo koštati
Francuski krompir je staro i pomalo zaboravljeno jelo od krompira, jaja i kobasica. Međutim, u poslednje vreme ponovo postaje popularno, pre svega jer se lako priprema, a nije potrebno ni mnogo novca i namirnica.
Možete ga služiti uz svežu ili neku kiselu salatu, a nećete moći da ga se zasitite. Provereno uspeva svima i nije vam potrebno bogato kulinarsko iskustvo da biste ga pripremili.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 viršle ili kobasice
- 750 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Krompir skuvajte, a zatim ga isecite na tanke kolutove. Skuvajte i jaja i viršle i takođe ih isecite na kolutove. Nauljite tepsiju, a zatim poređajte red krompira, red viršli, a zatim i red jaja. Sve posolite i pobiberite, a onda prelijte pavlakom za kuvanje. Tako ređajte sve dok ne potrošite sve namirnice. Ukoliko želite, pospite preko rendanim sirom, a zatim pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni oko 25 minuta.
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari