Recept dana: Lažni uštipci sa šampinjonima - hrskavi, preukusni zalogaji, gotovi za svega pola sata, odlični i za doručak i za večeru

17.06.2022

06:19

0

Autor: Z.A.S.

Preporučujemo da ih jedete tople, ali su i hladni apsolutno preukusni, pa ih bez problema možete poneti i na posao

Recept dana: Lažni uštipci sa šampinjonima - hrskavi, preukusni zalogaji, gotovi za svega pola sata, odlični i za doručak i za večeru
Lažni uštipci - Copyright Profimedia

Ma koliko recepata znali, nekada jednostavno želimo da promenimo nešto i isprobamo nešto malo drugačije. Lažni uštipci sa šampinjonima su idealni za doručak ili večeru, a ne iziskuju previše vremena za pripremu.

Za otprilike pola sata i svega nekoliko sastojaka, dobićete idealan obrok za celu porodicu. Možete ih jesti uz tartar ili caciki sos, ili neki po vašoj želji.

Naš predlog je da ih jedete tople, ali, ukoliko planirate da ih ponesete na posao, ne morate da brinete, jer su i hladni izuzetno ukusni.

Sastojci:

- 500 g šampinjona
- 2 jajeta
- so, biber
- brašno i prezle po potrebi
- ulje

Pixabay
 

Priprema:

Izaberite šampinjone koji su manji i približno iste veličine, a zatim svaki očistite i odsecite stablo od gornjeg dela. Umutite jaja i stavite malo soli i bibera, a brašno i prezle pomešajte u odvojenom tanjiru.

Nakon toga, svaku pečurku umočite u jaja, a zatim je uvaljajte u mešavinu koju ste napravili od brašna i prezli. Tako pripremljene ih ostavite na dasci da malo odstoje i prosuše se, a zatim ih pržite u vrelom ulju, sve dok ne dobiju zlatnu boju.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike