Recept dana: Mak keks krem-torta sa svežim voćem biće vaša kraljica leta

12.06.2022

05:55

1

Autor: D. R.

Ova torta je pravi raj za ljubitelje maka, vanile i voća

Recept dana: Mak keks krem-torta sa svežim voćem biće vaša kraljica leta
286118470_295539126031990_2508711931997987786_n - Copyright Printscreen/Instagram, slatkadomacica

Sočno, voćno, kremasto i brzo, takve se torte traže leti, zar ne? Pritom, toliko je raskošnog i ukusa i izgleda, da je možete pripremiti za bilo koju svečanu priliku.

Torta sadrži natopljenu koricu od maka i keksa, lagani vanila krem koji je spreman za samo tri minuta i sezonsko sveže voće.

Idealna, brza torta zbog koje ćete iskoristiti i uživati u divnom sezonskom voću.

Ukoliko poželite još nečim slatkim da se osvežite, tu je fantastični kolač sa filom od limuna ili jednostavno pripremite voćnu salatu za koju treba da ispoštujete samo nekoliko trikova kako bi bila sveža i najukusnija na svetu.

Sastojci:

Testo:

  • 2 jaja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 50 g brašna
  • 50 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenog maka
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo
Profimedia
 

Preliv:

  • 200 ml mleka
  • 60 g šećera
  • 1 kašika arome vanile
  • 50g putera

Krem:

  • 1 pakovanje krem puding sa ukusom vanile i mlevenim keksom
  • 250 ml mleka
  • 1 kašika prah šećera
  • sveže voće
Pixabay
 

Priprema:

Za testo - mikserom dobro umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Smesa treba da postane svetlo žuta i penasta. Zatim dodajte mleko i ulje, pa kratko umutite.

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, mak i mleveni keks. Postepeno dodajte u smesu i mutite samo toliko dok ne nastane glatka smesa.

Testo sipajte u kalup prečnika 20 centimetara koji je prethodno obložen pek papirom i pecite 35 minuta na 180 stepeni, režim gde se pali gornji i donji grejač po mogućstvu. Uradite proveru čačkalicom pre nego što izvadite iz rerne.

Dok se kolač peče, pripremite preliv - u šerpicu stavite sve sastojke i kuvajte na srednjoj temperaturi, ali samo dok se puter ne istopi, preliv ne treba da vri.

Ispečeni kolač odmah nakon pečenja dobro izbockajte viljuškom ili štapićem. Preliv rasporedite po kolaču i ostavite ga da upije i da se ohladi u potpunosti.

Na kraju mikserom umutite krem puding sa mlekom i šećerom po uputstvu na poleđini pakovanja. Gotov krem rasporedite preko kolača i ukrasite svežim voćem.

Odmah je spremno za jelo, ali je poželjno da se malo rashladi u frižideru.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike