Kako da brže skuvate pasulj? Poslužite se jednostavnim trikom i ova ukusna namirnica će biti na vašem stolu i pre nego što mislite

06.06.2022

12:59

0

Autor: Z.A.S.

Umesto sode bikarbone koja ubije većinu korisnih jedinjenja, u lonac dodajte suve morske alge

Kako da brže skuvate pasulj? Poslužite se jednostavnim trikom i ova ukusna namirnica će biti na vašem stolu i pre nego što mislite
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pasulj je izuzetno zdrava namirnica. Bogata je vlaknima, ali i brojnim vitaminima, kao i kalijumom, magnezijumom, fosforom, jodom i drugim mineralima. Njegovom konzumacijom, obezbeđujete svom organizmu sve ove važne hranljive sastojke i minerale.

Međutim, pasulj ima jednu manu. Potrebno je dosta vremena da bismo ga skuvali. Prvenstveno je potrebno da neko vreme stoji u vodi, a zatim i da se skuva. Kada sve to saberemo, u pitanju je podosta vremena.

Pixabay
 

Srećom, postoji jednostavan trik uz pomoć kojeg vreme kuvanja može da se skrati, a samim tim i da učinimo da jedno od omiljenih kuvanih jela što pre bude spremno za konzumaciju.

Da bi ubrzali kuvanje, ljudi uglavnom dodaju sodu bikarbonu. Međutim, pasulj od toga gubi većinu korisnih jedinjenja, a to nikako nije dobro.

Zato, umesto sode bikarbone, u šerpu u kojoj kuvate pasulj dodajte suve morske alge. U suštini, uglavnom je jedan list alge dovoljan za celu šerpu, a ono što je poželjno jeste da dužina svake strane alge bude najmanje 10 centimetara.

Unsplash/Patrick Perkins
 

U slučaju da ne pronađete listove ovih dimenzija, u šerpu obavezno dodajte dva ili tri lista.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike