Najbolji pica majstor na svetu je iz Beograda i otkrio nam je sve tajne svog posla (VIDEO)

25.05.2022

18:07

0

Jasno vam je da je na takmičenjima bitno sve, od ukusa pice, preko njenog izgleda, do načina na koji se servira

Najbolji pica majstor na svetu je iz Beograda i otkrio nam je sve tajne svog posla (VIDEO)
24sedam sa Marom pica majstor (23) - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Danijel se upravo vratio sa Sicilije gde je na svetskom takmičenju pica majstora osvojio zlatnu medalju. Pripreme su trajale mesecima, a Italijanima je poslužio picu na tri sprata - na prvom je bila pica sa biftekom, na drugom odgovarajuće crno vino, a na trećem tompusi, da kompletiraju hedonistički užitak.

Jasno vam je da je na takmičenjima bitno sve, od ukusa pice, preko njenog izgleda, do načina na koji se servira. 

U kuhinjama restorana Danijel radi već 15 godina i od početka je želeo baš picama da se bavi.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Da bi neko naučio da pravi pice, dovoljno je tri meseca, ali da bi stekao zvanje pica majstora, potrebne su godine iskustva. Danijel se bavi i obukama mlađih kolega i trenutno radi u restoranu koji bi da zaposli mlade kuvare i da im pruži potreban trening, međutim…

- Malo je teško naći ljude koji hoće da uče i da rade. Zaista je veliki problem. Evo, ja sam ovde dva meseca, i ideja je bila da se odmah nađe neko ko će da uči uz mene, ali to je teško, jer mladi danas slabo hoće da uče - rekao je Danijel u emisiji “24sedam sa Marom”. 

Svi očekuju da im se sve servira na gotovo i da ih odmah čeka velika plata. Dobar pica majstor, u zavisnosti od godina iskustva, može mesečno da zaradi finu sumu.

24sedam/Nenad Vujanović
 

- Sad je to dosta otišlo nagore. Nema radne snage, pa su plate od 90.000 do 150.000 dinara. Otišle su plate dosta naviše jer mnogo kuvara ide u Hrvatsku ili Crnu Goru tokom sezone, ali ni tamo ne mogu da ih nađu jer su i ovde skočile plate, pošto vlasnici moraju da pariraju da bi zadržali radnike - objasnio je voditeljki Mariji Atanasković.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Kako se prave najbolje pice, šta je važno da uradimo da nam ne bi teško pala na stomak i da li Italijani jedu picu sa čvarcima, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike