Fil vam je ispao previše redak i ne znate kako da ga zgusnete: Jedan sastojak spasava vašu poslasticu

27.01.2022

13:46

0

Ako vam se čini da je fil za tortu ili kolače previše redak, evo jednostavnog rešenja

Fil vam je ispao previše redak i ne znate kako da ga zgusnete: Jedan sastojak spasava vašu poslasticu
Čokoladni fil - Copyright Unsplash

Za pripremu ukusnih torti i kolača neophodno je da fil bude dovoljno čvrst da ne iscuri.

Međutim, nekada se može desiti, čak i iskusnijim domaćicama, da fil bude previše redak. Ali ne brinite, rešenje postoji i veoma je jednostavno.

Unsplash
 

Potreban vam je gustin ili obično brašno. Oni će zgusnuti vaš fil, a neće mnogo promeniti ukus. Međutim, ako se odlučite za brašno, potrebno je staviti ga više u odnosu na gustin, pa će i više uticati na ukus fila.

Pomešajte jednaku količinu gustina/brašna i hladne tečnosti (vode) i mešajte dok ne nestanu grudvice.

Fil za tortu zagrejte na srednjoj temperaturi, a zatim postepeno dodajte mešavinu gustina ili brašna i vode. Mešavinu dodajte filu konstantno mešajući, dok ne dostigne željenu gustinu.

Potrebno je da vodite računa da ne prekuvate fil - brašno posle dužeg zagrevanja ili zagrevanja na visokoj temperaturi može da ima suprotan efekat i da razredi fil umesto da ga zgusne.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Stvar ukusa

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike