Recept dana: Punjene paprike na ruski način - u mleveno meso dodaju jedan sastojak, a i zaprška je malo drugačija

09.01.2024

07:56

0

Pored srpskih punjenih paprika koje svi vole, isprobajte i ruski recept

Recept dana: Punjene paprike na ruski način - u mleveno meso dodaju jedan sastojak, a i zaprška je malo drugačija
punjene p - Copyright Profimedia

Rusi punjene paprike prave slično kao i mi, samo što oni u mleveno meso, dok se dinsta, dodaju paradajz sok.

Takođe, zapršku prave klasično sa puterom i brašnom, ali dolivaju vodu u kojoj su se kuvale punjene paprike. Mi dodajemo i začinsku papriku kada su ovakva jela u pitanju.

Pravi domaćinski ručak je brzo gotov, a ako ste tek počeli da kuvate pored jednostavne musakepasulja ovo obavezno morate da naučite da spremate.

Odvažite se pa za desert pripremite najukusniju plazma tortu koju ste ikada probali.

Vreme pripreme:

  • 90 minuta

Sastojci:

  • 6 paprika 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 150 g pirinča 
  • 2 šargarepe
  • 50 ml paradajz soka 

Za zapršku: 

  • 2 kašike brašna 
  • 30 g maslaca 

Priprema:

Luk i šargarepu sitno iseckajte, pa dinstaje. Zatim dodajte mleveno meso i nastavite da pržite. Pred kraj dodajte i pirinač. Začinite po želji i sipajte paradajz sok. Ostavite još 2 minuta, pa sklonite sa vatre.

Paprike očistite i napunite nadevom, pa poređajte u šerpu. Na punjene paprike stavite tanjir i preko njega sipajte 1,5 l vode i 1 kašičicu soli. Kuvajte 30 minuta na laganoj vatri.

Otopite puter i dodajte brašno. Propržite minut i sipajte vodu od punjenih paprika. Začinite i prelijte opet paprike, ali sada sklonite tanjir.

Kuvajte još 5 minuta. 

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike