Vodeća taksi kompanija iz Pariza obustavila korišćenje "Tesla" vozila zbog udesa

17.12.2021

10:55

0

U nesreći, koja se dogodila, jedna osoba je izgubila život, a više njih je povređeno

Vodeća taksi kompanija iz Pariza obustavila korišćenje "Tesla" vozila zbog udesa
Taksi u Parizu - Copyright Profimedia

Vodeći pariski taksi prevoznik G7 obustavio je korišćenje vozila Tesla Model 3 pošto je jedno od vozila prošlog vikenda učestvovalo u nesreći u kojoj je jedna osoba poginula a više ih je povređeno.

- Nesreća se dogodila u subotu uveče kad je jedan od taksista vozio van dužnosti svoju porodicu u restoran - rekao je zamenik izvršnog direktora Jan Rikordel.

Prema pisanju francuskih medija, vozilo je naletelo na biciklistu i troje pešaka i potom udarilo u kombi.

U nesreći je jedna osoba poginula, rekla su dva izvora, dok se od osobe bliske istrazi doznaje da je povređeno dvadeset osoba, od kojih su tri u kritičnom stanju.

Taksi kompanija saopštila je da će obustaviti korišćenje 37 automobila Tesla Model 3 iz voznog parka do završetka policijske istrage.

Tesla je u ponedeljak rekao da je početna istraga isključila tehničku grešku na vozilu, dok vozač tvrdi da je pokušao da zakoči ali je vozilo ubrzalo. Za sada je nejasno u kojem je modu vožnje bilo automobil, odnosno je li bio uključen autopilot.

Gradonačelnik 13. pariske četvrti Žerom Kume objavio je na Tviteru da prvi elementi istrage ukazuju da je vozilo imalo poteškoće sa akceleratorom.

Profimedia
 

Rikordel je zaključio da imaju dva različita pogleda na događaj pa će do završetka istrage zadržati obustavu korišćenja kao sigurnosnu meru za vozače, korisnike i druge učesnike u saobraćaju.

G7 je jedna od najvećih pariskih taksi kompanija koja povezuje 9.000 nezavisnih vozača. Polovina voznog parka te kompanije čine električna ili hibridna vozila, a cilj je 100 posto do 2027. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Hina/Reuters

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike