Japanci su ludi za "ladama", kupuju ih po ceni od koje se vrti u glavi

07.10.2021

09:35

0

Najluksuzniji i najbolje opremljeni model ovog terenca jedan je od najpoželjnijih automobila u Zemlji izlazećeg sunca

Japanci su ludi za "ladama", kupuju ih po ceni od koje se vrti u glavi
lada niva trevl luks - Copyright Printscreen/Instagram, torgmash.lada.ru

"Lada niva" je poznata kao jedan od najdugovečnijih, ali i najkorisnijih terenaca, i zbog toga je stekla svetsku slavu, a na dobrom putu su još neki modeli "lade".

U Japanu su tako naklonjeni "nivi travel", koja se odnedavno nudi na tržištu. Međutim, za razliku od verzija na ruskom tržištu, ove su osetno opremljenije, a u skladu sa tim je i cena.

Pun naziv vozila je Lada Niva Travel Luxe Offroad i njegova cena se kreće od 3.480.000 jena, što je oko 27.000 evra, ili neverovatnih 132 odsto više od cene istog automobila na ruskom tržištu.

Podsetimo, reč je o redizajnu "ševrolet nive", modela predstavljenog još 1998. godine. Mehanika je identična "nivi", a to znači 1.7 benzinac sa 80 KS, manuelni mjenjač s pet brzina, te pogon na sva četiri točka s redukcijom i blokadom diferencijala. 

Standardna oprema ovde uključuje klima-uređaj, infotainment sa kamerom za vožnju unazad, elektrifikaciju, grejanje sedišta,16-inčne alu-felne i snorkel (eksterni usisnik za vazduh). Međutim, od bezbednosnih sistema, ova luksuzna "niva" je opremljena samo ABS-om.

Prodavac koji uvozi "nivu" iz Rusije takođe nudi "ladu vesta sport". Cena sportskog automobila je 3.780.000 jena, odnosno 29.300 evra, što je za oko 105 odsto više od cene na domaćem tržištu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike