Vozač dostavnog kombija završio u reci prateći navigaciju na smartfonu

23.01.2021

09:30 >> 08:19

0

Autor: Z. A.

Neko slepo veruje tehnologiji

Vozač dostavnog kombija završio u reci prateći navigaciju na smartfonu
Copyright The Northern Echo

Još jedna priča potvrđuje da nikome i ničemu ne treba slepo verovati, a posebno ne osetljivim tehnološkim pomagalima. A ukoliko slepo pratite instrukcije navigacione aplikacije možete da se nađete u nevolji, a incidenti na tu temu, koji se povremeno dogode, dokaz su koji ide u prilog pomenutoj tezi.

Ovoga puta reč je o vozaču dostavnog vozila, koji je završio u reci Virdejl u Velikoj Britaniji, nakon što je koristio aplikaciju da bi pronašao željenu adresu, prenose vrelegume.rs.

Po lokalnim medijima, sve se desilo 19. januara, kada je vozač na neki volšeban način uspeo da uđe u vodu kod Vestgejta. Očigledno se zaglavio, tako da nije mogao da se dokopa obale. Nakon što je dozivao upomoć, lokalni stanovnici su ga čuli i pozvali nadležne službe. On je spasen, ali ne i van, koji je morao da sačeka na specijalizovano vozilo da ga izvuče iz reke.

možda će vas i ovo zanimati

Lokalne vlasti  krive navigacione aplikacije što vozačima sugerišu ovako opasne rute, objašnjavajući da postoji most samo nekoliko stotina metara dalje od mesta gde se dostavno vozilo zaglavilo.

Doduše, naziv sporne aplikacije, koju je vozač koristio, nije obelodanjen, mada nije teško pretpostaviti da se vozač po svemu sudeći oslanjanjao na Waze, Google Maps ili Apple Maps.

Ne tako davno, dva mlada Rusa završila su na napuštenom putu, nakon što su pratili rutu koju im je predložio Google Maps. Epilog ovog slučaja nije bio nimalo prijatan jer je vozač na kraju preminuo od posledica smrzavanja.

Dakle, uz aplikaciju bi bilo dobro uključiti i oči.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike