Vatra progutala 80 superautomobila, vlasnik očajan jer je gubitak nenadoknadiv

21.03.2021

09:30 >> 09:15

0

Među automobilima nalazili su se neki retki primerci koji su koštali i po više miliona evra

Vatra progutala 80 superautomobila, vlasnik očajan jer je gubitak nenadoknadiv
Copyright Printscreen/Facebook

Sve što je decenijama sakupljao za tren oka nestalo je u plamenu. Više od 80 skupocenih supersportskih automobila izgorelo je u požaru u kome je do temelja izgorela i hala u kojoj su bili parkirani, u grofoviji Češir na severozapadu Engleske.

Među njima se nalazio i “ferrari” LaFerrari, jedan od najskupljih automobila u nekadašnjoj kolekciji, ali i jedini koji nije u potpunosti izgoreo. Bio je jedan od 499 proizvedenih, a vrednost mu je bila preko milion funti (1.160.000 evra).

I to nje bio jedini raritet u kolekciji. Među uništenim automobilima našao se i “jaguar” XJ220, jedan od 287 proizvedenih. Bio je to najvredniji model u kolekciji, koji je navodno bio procenjen na više od 3 miliona funti (oko 3,5 miliona evra).

Printscreen/Facebook

Iako je od požara prošlo dosta vremena, tek sada su objavljene fotografije izgorelih olupina. Vlasnik kolekcije je čuvao automobile u dve hale, a požar ga je izuzetno pogodio.

Bez obzira na to što je većina automobila bila osigurana, šteta je nenadoknadiva jer se u kolekciji nalazilo nekoliko izuzetnih unikata. Neimenovani izvori su, za britanski Sun, saopštili da se vlasnik teško nosi sa gubitkom, prenosi Index.

Prema objavljenim informacijama, među izgorelim automobilima, u požaru su nepovratno nestali:

Aston Martin AMV12S, Aston Martin Zagato, BMW M2, Fiat 695 Biposto, Ferrari 250 GTE, Ferrari 355 Fiorano, Ferrari 360 Spider, Ferrari 599GTO, Ferrari F12tdf, Ferrari GTC4 Lusso, Ferrari Pista, Ferrari 812SF, Jaguar XJ220, Lamborghini traktor, Lexus LFA, McLaren šasija, McLaren 650S, McLaren 675LT, McLaren Senna, Porsche 991 Endurance Cup i Porsche Carrera GT.
Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike