Najstariji aktivni vozač u Srbiji ima 94 godine i dozvola mu je ponovo bez problema produžena

18.04.2021

09:50 >> 07:40

0

Vremešni Ivanjičanin svestan je da nije mladić, te sada vozi samo kraće relacije

Najstariji aktivni vozač u Srbiji ima 94 godine i dozvola mu je ponovo bez problema produžena
Copyright Tikomir Bešević RINA

Jedna izreka kaže nije važno ko će brže, nego ko će duže voziti, a jedan starina iz Ivanjice pravi je primer za to. Tikomir Bešević (94) uveliko gazi desetu deceniju, a sada je i zvanično najstariji aktivni vozač u našoj zemlji.

Ponovo je prošao sve potrebne testove i lekarske preglede, pa je u 94. godini produžio svoju vozačku dozvolu.

-Pre nego što mi produže dozvolu, odem kod nekoliko lekara. Proveravaju mi vid, sluh, reflekse i sve ono što je potrebno da bi čovek vozio kola. Za dobrog vozača najvažnije je da poštuje sve propise i bude pažljiv u saobraćaju – rekao je deda Tika za RINU.

Tikomir Bešević
RINA

A vitalni starac koji lako gazi devedesete i dalje čita bez naočara i obavlja sve poslove koje rade ljudi i trideset godina mlađi od njega. Ceo život je radio i kaže da je zahvaljujući tome sačuvao zavidnu vitalnost.

Vozački ispit je položio pre više od 70 godina, a iza njega su ostale stotine hiljada kilometara jer ga nije umaralo da vozi do Turske, Italije, Nemačke i Austrije.

-Ipak sam svestan da više nisam mladić u najboljim godinama i za volanom provodim daleko manje vremena. Vozim samo kratke relacije – kaže on.

Tikomir Bešević
RINA

Tokom svoje vozačke karijere ostao je, kako kaže, veran kralju automobila – “Mercedesu”.

-Tih davnih četrdesetih kad sam krenuo da vozim, prvo sam kupio “pežoa”, a posle “mercedesa”. Od kad sam prvi put seo u njega, proizvođača više nisam menjao. Za mene je “mercedes” neprikosnoven – ističe.

U njegovoj rodnoj Ivanjici svi dobro znaju Tikomira i njegov beli “mercedes”, a mnogi od njih su se sa njim i provozali.

Tikomir Bešević
RINA

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike